ارتباط حس عدالت سازمانی و رفتار شهروندی با رضایت مشتری در باشگاههای ورزشی بانوان شهر کرج

طرح تحقیق ( پایان نامه )

کارشناسی ارشد

 

عنوان پایان نامه

 

ارتباط حس عدالت سازمانی و رفتار شهروندی با رضایت مشتری در باشگاههای ورزشی بانوان شهر کرج

 

Relation between

 (Sense of organizational justice & citizenship’s behavior) and (customer’s satisfaction) in the Karaj ladies sport club’s

 

 

 

بیان مسئله

جهان معاصر با سرعت شگفت انگیزی در حال تحول است. اگرچه این تحول در تمام دوران وجود داشته است لیکن امروزه این تحول چه به لحاظ محتوا و چه به لحاظ سرعت بی سابقه است. پژوهشگران سازمانی از تلاشهایی که فراتر از وظایف تعریف شده کارکنان باشد، تحت عنوان « رفتارشهروندی سازمانی » یاد می کنند. ( مقیمی ، 1384 )

سازمانها بدون تمایل داوطلبانه افراد به همکاری قادر به توسعه اثربخشی خرد جمعی خود نیستند. تفاوت همکاری داوطلبانه و اجباری از اهمیت فراوان برخوردار است. در حالت اجباری ، شخص وظایف خود را در راستای مقررات و قوانین و استانداردهای قابل قبول یک سازمان و صرفاً در حد رعایت الزامات انجام می دهد. ولی در همکاری داوطلبانه ، مقوله ای ورای وظایف مطرح است و افراد کوشش و انرژی و بصیرت خود را برای شکوفایی توانایی های خود و به نفع سازمان ابراز می کنند. در این حالت افراد معمولاً از منابع شخصی خود می گذرند و مسئولیت پذیری در راستای منافع دیگران را در اولویت قرار می دهند. ( زارعی متین و احمدی ، 1388 )

مفهوم رفتار شهروندی سازمانی اولین بار توسط باتمن وارگان در اوایل 1980 به دنیای علم ارائه شد. ارگان ( 1988 ) معتقد است که رفتار شهروندی سازمانی ، رفتار فردی و داوطلبانه است که مستقیماً بوسیله نظام های رسمی پاداش در سازمان طراحی نشده، اما با وجود این باعث ارتقاء اثربخشی و کارآیی سازمان می شود. ( زارعی متین و همکاران ، 1388 )

پادساکف و همکاران ( 1990 ) پنج بعد رفتار شهروندی سازمانی را مورد شناسایی قرار دادند که عبارتند از :

1-  نوعدوستی

2-  وظیفه شناسی ( وجدان )

3-  ادب و نزاکت

4-  جوانمردی

5-  فضیلت مدنی

هرچند این فرض که رفتار شهروندی سازمانی به اثربخشی گروههای کاری و سازمانها کمک می کند، موضوعی است که بطور شهودی نیز معقول بودن آن قابل باور است ، لیکن بازهم نیاز است تا از طریق پژوهش های تجربی نیز موردتأیید قرار گیرد. نتایج مطالعات پادساکف و همکاران ( 2000 ) نشان می دهد که تحقیقات ناچیزی در این زمینه صورت گرفته است.

رفتار شهروندی در سه دهه اخیر موضوع بسیاری از تحقیقات بوده است. یک دسته از تحقیقات به عوام ایجاد کننده رفتار شهروندی سازمانی متمرکز بوده است. در این زمینه عواملی از قبیل هویت سازمانی ، عدالت سازمانی و رابطه رهبر و پیرو بعنوان عوامل ایجاد کننده رفتار شهروندی سازمانی مطرح شده اند.دسته دیگر روی مفهوم رفتار شهروندی سازمانی متمرکز بوده و تلاش کرده اند تا ابعاد آن را شناسایی و مقیاس های استانداردی برای سنجش آن ایجاد کنند. دسته سوم نیز بر پیامدهای رفتار شهروندی سازمانی از قبیل عملکرد سازمانی، اثربخشی سازمانی، موفقیت سازمانی، رضایت مشتری، وفاداری مشتری و سرمایه اجتماعی متمرکز شده اند. ( ملی پور و پورعزت 1387 )

مورمن و همکاران  1995 ) ضمن تأیید آثار مثبت رفتار شهروندی سازمانی اعتقاد داشتند که مشکل مدیران فراهم سازی زمینه بروز چنین رفتارهایی در سازمان است. چراکه این رفتارها داوطلبانه و قراردادهای کار و سیستم ارزیابی عملکرد رسمی سازمان قرار نمی گیرند. این رفتارها با وجود اینکه در ارزیابی های سنتی عملکرد شغلی بطور ناقص اندازه گیری می شدند و یا حتی گاهی اوقات مورد غفلت قرار می گرفتند، اما در بهبود اثربخشی سازمانی مؤثر بودند. ( مرادی ، 1387 )

وانر و نیهوف ( 2000 ) نیز به این نتیجه رسیدند که رفتارهای شهروندی گوناگونی با حداقل برخی از شاخص های عملکرد سازمانی ارتباط دارند. ( زارع ، 1383 )

بطور کلی مفهوم عدالت ، برانگیزاننده مهمی برای کارکنان است و زمانیکه افراد احساس بی عدالتی کنند زمینه بروز رفتارهایی مانند کم کاری ، کاهش تعهد و تمایل به ترک خدمت و حتی مقابله با سازمان در آن فراهم می شود. در عوض رفتار مناسب و عادلانه با آنها موجب پرورش استعدادها و افزایش تعهد و تمایل به ماندن در سازمان یا همان باشگاههای ورزشی می شود و کمک بارزی بر بروز رفتارهای فراتر از الزامات شغلی مورد نظر سازمان در کارکنان می شود. ( مرادی چالشتری )

مطالعه در مورد عدالت با کار آدامز  ( 1963 ) روی تئوری برابری آغاز شد. گسترش نقش نظریه برابری انگیزش در تشریح نگرشها و رفتارهای کارکنان ، قلمرویی از پژوهش  به نام عدالت در سازمان را بدنبال داشت. نظریه برابری تأکید می کند که افراد همواره در متن جامعه و سازمان مربوطه ( باشگاه ورزشی )، خود را در مقایسه با دیگران ارزیابی می کنند. اگر در این ارزیابی احساس کنند که با آنها ناعادلانه برخورد شده است برانگیخته می شوند تا عدالت را برقرار سازند. عدالت اولین عامل سلامتی سازمانها و مؤسسات اجتماعی مربوطه محسوب می شود و متخصصان علوم اجتماعی از سالها پیش به اهمیت عدالت سازمانی بعنوان پایه ای اساسی برای اثربخشی فرآیندهای سازمانی و خشنودی ورزشکاران پی برده اند. عدالت سازمانی متغیری است که برای توصیف عدالت در موقعیت های مختلف بکار می رود . بخصوص در عدالت سازمانی مطرح می شود که به چه شیوه ای با مراجعین رفتار شود تا احساس کنند بصورت عادلانه ای با آنها رفتار شده است. ( مرادی ، 1387 )

به عقیده چولادوری ( 2006 ) عدالت سازمانی از سه منظر دارای اهمیت است :

اول به لحاظ اخلاقی ، جامعه انتظار دارد که یک سازمان از معیارهای عدالت که مورد توافق کل جامعه است تبعیت کند. چرا که از مدیران بعنوان مسئولین مؤسسات اجتماعی انتظار می رود که این معیارها را رعایت کنند. به لحاظ تجاری ، اگر مردم تصور کنند سازمانی با آنها بطور منصفانه رفتار نمی کنند ممکن است آن سازمان و خدماتش را تحریم نمایند. بطور مشابه کارکنان نیز تمام تلاش و همکاری خود را در سازمان بکار نمی گیرند و نارضایتی آنان به کاهش بهره وری سازمان منجر خواهد شد.

عدالت سازمانی شامل سه حیطه است :

عدالت توزیعی که بر ادراک انصاف از پاداشها و پیامدهای سازمانی اشاره دارد.

عدالت رویه ای که شامل عدالت درک شده از فرآیندی است که برای تهیه و توزیع پاداشها استفاده می شود.

عدالت تعاملی که شامل رعایت عدالت توسط سرپرستان در روابط با زیردستان است.

در بیشتر تحقیقات انجام شده پیامدهای رفتار شهروندی سازمانی را مورد بررسی قرار داده اند و بر نقش مثبت رفتارهای شهروندی در عملکرد باشگاه مربوطه صحه گذاشته اند. لیکن پژوهش های اندکی به بررسی پیشایندها و عوامل تشکیل دهنده آن پرداخته اند.

در دهه های اخیر، ورزش بعنوان یک ابزار چند بعدی با تأثیرات گسترده، جایگاه و نقش ارزشمند خود را در اقتصاد، سلامتی افراد، گذراندن اوقات فراغت و پیشگیری از ابتلا به بیماریها و مفاسد اجتماعی متجلی ساخته است. ( هولزوهر 2002 )

نتایج انجام شده در مورد اثرات فعالیت بدنی باعث شده است تا مشارکت مردم در رشته های مختلف ورزشی افزایش یابد.  ( پورکیانی ، 1379 )

رضایت مشتری با نتایج عملکردی مثبت متعددی در ارتباط بوده است. ( هنری ، 2002 )

رضایتمندی ، مقدار احساسی است که در اثر رفع انتظارات و یا افزودن به انتظارات ، به انسان دست می دهد. ( خوش دهان ، 1382 )

برای متولیان فضاهای ورزشی ، مشخص نمودن عواملی که بر روی رضایت مشتریان هدف، تأثیر می گذارند، از اهمیت برخوردار است. برای ایجاد رضایتمندی، برآورده ساختن نیازهای مشتریان از وظایف مهم مدیران است.(زانت ، 2004 )

رضایتمندی عامل اصلی برای فرآیند بازاریابی است. ( طیبی ، 1385 )

فراهم ساختن خدماتی که منجر به رضایتمندی مشتری می شود، بطور کلی سوددهی هر سازمانی را افزایش خواهد داد. ( هنری ، 2002 )

رضایت مشتری را می توان پیش شرط تمام موفقیت های بعدی سازمان دانست. هر سازمان موفقی مایل است خدماتی را ارائه کند که رضایت مشتریان را فراهم سازد. ( پوگیو ، 2009 )

نتایج تحقیق اتقیا ( 1386 )، حاکی از نارضایتی بانوان از وضعیت موجود امکانات ورزشی ویژه بانوان، گران بودن فضاهای ورزشی، کمبود مربیان آگاه و متخصص و تجهیزات غیر ایمن می باشد.

آفتینوس و همکارانش ( 2006 ) و نیز رمضانی ( 1387 ) در بررسی انتظارات مشتریان دریافتند که مشتریان مراکز آمادگی جسمانی خصوصی بشتر به تجهیزات مدرن، تمایل کارکنان به همکاری با مشتری و امنیت بیشتر رضایت داشتند و رضایت مشتریان مراکز دولتی به راحتی رفت و آمد به اماکن ورزشی بود. بر اساس یافته های یی چین ( 2008 )، ارتباط مثبت و معنی داری در همه ابعاد رضایت مشتری و اعتماد و وفاداری مشتریان وجود دارد. بطوریکه هرچه سطح رضایتمندی مشتری بیشتر شود، اعتقاد و وفاداری آنها نسبت به سازمان بیشتر خواهد بود. یکی از مهمترین مسائل این است که آیا برقرار کردن رفتار شهروندی مناسب که همان رفتار داوطلبانه و فردی است ( نوعدوستی، وظیفه شناسی و ... ) به همراه عدالت سازمانی که تصور مراجعین از رفتار منصفانه مسئولین در باشگاههای ورزشی است، می تواند رضایت مشتری را به همراه داشته باشد؟

آیا دستیابی به رضایت مشتری با توجه به ارتباط بین دو مؤلفه عدالت سازمانی و رفتار شهروندی منجر به افزایش سوددهی و اثربخشی در سازمان مربوطه خواهد شد؟

آیا با مشخص شدن ارتباط بین عدالت سازمانی و رفتار شهروندی ، میزان رضایت مشتری در باشگاههای ورزشی بانوان شهر کرج مشخص می شود؟

 

 

 

 

 

 

 

اهمیت و ضرورت انجام پژوهش

امروزه عوامل زیادی بر بقاء سازمانها و پیشرفت کشورها تأثیر می گذاردکه به نوبه خود به سرعت تغییر می کنند. از طرفی تمام سازمانها در جهت افزایش بهره وری و اثربخشی اقدام می نمایند. درک عدالت در سازمان یک اصل و اندام اساسی برای اثربخشی و کارکرد موثر سازمانها و همچنین رضایت مشتری است. بدون ایجاد زمینه برای درک این عامل مهم در سازمانها، انگیزش و هدایت افراد سازمانی امری مشکل برای مدیران است. درک بی عدالتی از رفتار مدیران و مسئولین باعث می شود تا افراد بطور منفی نسبت به مسئولین و سرپرستان مه موجب بی عدالتی در خود گردیده اند، واکنش نشان داده و تعهد کمتری نسبت به آنان از خود بروز دهند.

رفتار شهروندی از جمله این متغیرهاست که پژوهش های متعدد حاکی از تأثیر مثبت آن بر عملکرد سازمانی است. رفتار شهروندی بهره وری مسئولین را بالا برده و هزینه نظارت و کنترل را کاهش می دهد و باعث حفظ مسئولین با کارآیی بالا و در نتیجه ثبات را افزایش می دهد.

باشگاههای ورزشی بانوان در سطح استان البرز بعنوان متولیان ورزش استان جهت سازگاری با تغییرات روزافزون، سریع و پیچیده و نامطمئن محیط ، نیازمند کارکنان و مدیرانی هستند که عملکرد بالایی داشته باشند، تا ضمن افزایش کارآیی با مشخصه عدالت سازمانی، بهتر بتوانند به وظایف خود در راستای اهداف کشف استعدادها در بین مراجعه کنندگان حرکت کنند.

با توجه به این موارد، ضرورت دارد عدالت سازمانی را جستجو کرد زیرا رابطه معنی داری بین این متغیرها و رفتارهای شهروندی سازمانی که نهایتاً منجر به رضایت مشتری می شود، وجود دارد و در نتیجه بتوان راهکارهای مناسبی را جهت ارتقاء این رفتارها در سازمان ارائه داد.

با درنظر گرفتن چنین ویژگیهایی می توان موارد زیر را بیانگر اهمیت تحقیق دانست :

1-  با مشخص شدن ارتباط بین عدالت سازمانی با رفتار شهروندی، می توان گامی در جهت شناسایی فاکتورهای ایجاد کننده رفتارهای شهروندی و عوامل اثرگذار بر آن و در نتیجه طراحی برنامه هایی برای بهبود کیفیت عملکرد مدیران و مسئولین در جامعه برداشت و میزان رضایت مشتری را با توجه به این ارتباط تخمین زد.

2-  این پژوهش الگویی برای انجام پژوهش های مشابه در سایر باشگاههای ورزشی می باشد.

3-  از نظر بسیاری از پژوهشگران،‌ رفتار شهروندی سازمانی بر بیشتر جنبه های بنیادی عملکرد سازمانی تأثیر دارد. اگر رفتار شهروندی سازمانی را بعنوان عاملی ضروری در عملکرد سازمان بدانیم، در این صورت باید به نحو احسن مدیریت شود و مدیریت آن نیاز به درک و شناختی روشن از آن دارد. بنابراین تحقیق حاضر می تواند پشتوانه ای ارزنده برای درک رفتار شهروندی سازمانی و متعاقب آن مدیریت صحیح جهت بهبود محیطی مناسب در باشگاههای ورزشی بانوان شهر کرج  باشد.

از آنجائیکه نیمی از قشر جامعه را بانوان تشکیل می دهند و از طرفی سلامت جسمی و روحی هر جامعه ارتباط مستقیم با سلامت بانوان دارد، لذا توجه و مطالعه فضای فیزیکی مورد نیاز این قشر عظیم و تأثیرگذار جامعه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می باشد.

بنابراین آنچه برای سازمان های خدماتی مهم است، تلاش در جهت حل مسئله و مشکل مشتری از طریق توجه به آشکار و نهان او در حال و آینده است. این مؤسسات باید نیازهای مشتریان را درک نمایند و در واقع کاری کنند که مشتری از سازمان متبوع رضایت کامل داشته باشد.

امروزه با ظهور روزافزون اماکن و فضاهای ورزشی، اهمیت بکارگیری طرح های نو در جلب رضایت مشتری بیشتر نمایان می شود. مشتریان و مصرف کنندگان همواره در جستجوی عرضه کنندگانی هستند که کالا و خدماتی را به مراتب بهتر ارائه کنند.

 

 

 

 

 

اهداف پژوهش

هدف کلی : ارتباط حس عدالت سازمانی و رفتار شهروندی با رضایت مشتری در باشگاههای ورزشی بانوان  شهر کرج

اهداف اختصاصی

1-  تعیین میزان عدالت سازمانی ( توزیعی، رویه ای و مراوده ای ) در باشگاههای ورزشی شهر کرج از دیدگاه بانوان شرکت کننده

2-  تعیین رابطه میان عدالت سازمانی و رفتار شهروندی در باشگاههای ورزشی بانوان شهر کرج

3-  تعیین رابطه میان یکپارچگی مسئولین و رفتار شهروندی در باشگاههای ورزشی بانوان شهر کرج

4-  تعیین رابطه میان سازگاری مسئولین و رفتار شهروندی سازمانی در باشگاههای ورزشی بانوان شهر کرج

5-  تعیین رابطه میان عدالت توزیعی و مؤلفه های رفتار شهروندی سازمانی در باشگاههای ورزشی بانوان شهر کرج

6-  تعیین رابطه میان عدالت مراوده ای و مؤلفه های رفتار شهروندی در باشگاههای ورزشی بانوان شهر کرج

7-  بررسی ارتباط رضایت مشتری با عدالت سازمانی و مؤلفه های آن

8-  بررسی ارتباط رضایت مشتری با رفتار شهروندی و مولفه های آن

9-  پیش بینی رضایت مشتری از روی عدالت سازمانی و رفتار شهروندی

فرضیه های پژوهش

1-  بین مشارکت ( درگیر کار شدن‌) مسئولین و رفتار شهروندی سازمانی، رابطه معنی داری وجود دارد.

2-  بین یکپارچگی مسئولین و رفتار شهروندی سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد.

3-  بین سازگاری مسئولین و رفتار شهروندی سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد.

4-  بین عدالت سازمانی و رفتار شهروندی سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد.

5-  بین عدالت توزیعی و رفتار شهروندی سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد.

6-  بین عدالت مراوده ای و رفتار شهروندی سازمانی رابطه معنی داری وجود دارد.

 

 

 

 

 

 

 

پیش فرض های تحقیق

1-  آزمودنی ها با دقت به سوألات پاسخ خواهند داد.

2-  آزمودنی ها با صداقت کامل، پرسشنامه ها را تکمیل خواهند کرد.

3-  سوألات پرسشنامه برای پاسخ دهندگان روشن و بدون ابهام خواهد بود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

پیشینه پژوهش مربوط به رفتار شهروندی ( داخل کشور )

هویدا و نادری ( 1388 ) در تحقیقی به بررسی سطوح رفتار شهروندی سازمانی کارکنان دانشگاه اصفهان پرداختند که نتایج نشان داد همه ابعاد رفتار شهروندی سازمانی در میان کارکنان بجز نوعدوستی بیش از حد متوسط است.

نتایج حاصل از تحقیق انجام شده توسط احمدی ( 1388 ) نشان می دهد که ارتباط مثبت و معنی داری بین بروز رفتار شهروندی سازمانی با بعد ارتباطی و ساختاری و ساختاری سرمایه اجتماعی و نیز بین بروز رفتار شهروندی سازمانی با عدالت مراوده ای و اطلاعاتی وجود دارد.

زارعی متین و همکاران ( 1385 ) در پژوهشی با عنوان شناخت عوامل رفتار شهروندی سازمانی و بررسی رابطه آن با عملکرد سازمانی، پنج عامل مهم تأثیرگذار بر رفتار شهروندی سازمانی کارکنان و مدیران را شناسایی کردند که عبارتند از : فداکاری، وظیفه شناسی، وفاداری، توجه و جوانمردی.

همچنین آنها گزارش کردند که در سازمان ها مورد مطالعه بین شاخص های انسانی و رفتار شهروندی ( فداکاری، مشارکت و توجه‌ )، تفاوت معنی داری وجود دارد.

پیشینه پژوهش مربوط به رفتار شهروندی ( خارج از کشور)

چانگ و همکارانش در تحقیقی که با هدف مطالعه ارتباط بین رفتارهای شهروندی، تعهدات سازمانی و تأثیرات یادگیری انجام دادند، به این نتیجه دست یافتند که رفتارهای شهروندی سازمانی و تعهدات سازمانی بر یادگیری سازمانی تأثیری مثبت دارند و همچنین رفتارهای شهروندی سازمانی می توانند از تعهدات سازمانی، بطور مثبتی تأثیر پذیرند.

آلتین تاش و بایکال ( 2010 ) به بررسی ارتباط سطوح اعتماد سازمانی پرستاران و رفتار شهروندی آنها پرداختند و نشان دادند که اعتماد سازمانی کارکنان به مدیران و همکارانشان بر نوعدوستی، ادب و مهربانی، فضیلت مدنی و وظیفه شناسی اثر می گذارد، در حالیکه بر جوانمردی هیچ تأثیری ندارد.

پیشینه پژوهش مربوط به عدالت سازمانی ( داخل کشور )

غفوری و گل پرور ( 1388 ) در پژوهشی با هدف بررسی رابطه عدالت سازمانی با تعهد سازمانی کارکنان شهرداری مرکزی و مناطق شهر اصفهان نشان دادند که سه نوع عدالت سازمانی با تعهد سازمانی همبستگی چندگانه معنی داری داشتند.

نتایج پژوهش سماواتیان ( 1387 ) نشان می دهد که بین عدالت سازمانی و نوع استخدام، سطح درآمد و محل سکونت کارکنان، رابطه معنی داری مشاهده گردیده است. از طرفی متغیرهای سابقه خدمت، وضعیت تأهل و تعداد فرزندان تفاوت معنی داری را در ارتباط با عدالت سازمانی ادراک شده نشان ندادند.

سید جوادین و همکاران ( 1387 ) نیز نتیجه گیری کردند که تأثیر ابعاد گوناگون عدالت سازمانی بر تعهد سازمانی و حیطه های آن متفاوت و با درجه های گوناگون بوده است. در عین حال همواره هر نوع احساس عدالت بر تعهد سازمانی، تأثیر معنی داری داشته است.

پیشینه پژوهش مربوط به عدالت سازمانی ( خارج کشور )

مایر و همکاران ( 2007 ) نشان دادند که عدالت سازمانی و بویژه عدالت تعاملی و رویه ای از جمله پیشایندهای مهم تعهد سازمانی هستند.

جردن و همکاران ( 2004 ) در مقدمه ای با عنوان تأثیر اصناف و کاربرد عدالت سازمانی در محیط های ورزشی اینگونه اعتقاد دارند که ایجاد عدالت در محیط های ورزشی باعث درک بهتر ورزشکاران از اصناف می گردد که در نتیجه بهبود این ادراک، تغییرات مثبتی در نگرشها و رفتارهای بازیکنان ( شامل : تعهد، رضایت و یکپارچگی تیمی، تلاش و تمایل به همکاری ) بوجود می آید که در نهایت منجر به عملکرد فردی و تیمی بهتر بازیکنان خواهد گردید.

 

پیشینه پژوهش مربوط به رضایت مندی مشتری ( داخل کشور )

باباپور ( 1391 )، در تحقیق خود به بررسی رابطه کیفیت خدمات ادراک شده، رضایتمندی و وفاداری مشتریان باشگاههای ورزشی و منطقه 21 تهران پرداخت. نتایج حاصل نشان داد که کیفیت خدمات و کیفیت محیط فیزیکی، بیشترین همبستگی را با رضایتمندی مشتریان داشتند.

کوزه چیان و همکاران ( 1388 )، در تحقیقی با عنوان رضایتمندی مشتریان باشگاههای بدنسازی خصوصی و دولتی مردان شهر تهران، به این نتیجه رسیدند که بیشترین میزان رضایتمندی در مجموع دو باشگاه خصوصی و دولتی، رضایت از سلامت و ایمنی امکانات و اماکن ورزشی در باشگاهها است و پس از آن، رضایت از عوامل اجتماعی می باشد.

رمضانی ( 1383 )، در تحقیق خود با عنوان بررسی عوامل مؤثر بر رضایتمندی باشگاههای بدنسازی بانوان شهر تهران، به این نتایج دست یافتند که ارتباط معنی دار و مثبتی بین سطح تحصیلات و رضایت وجود دارد.

 

 

 

 

 

 

 

 

روش شناسی پژوهش

با توجه به اینکه تحقیق در علوم رفتاری بر اساس دو ملاک هدف و نحوه گردآوری داده ها تقسیم بندی می شوند، لذا تحقیق حاضر بر اساس هدف، از نوع کاربردی و بر اساس نحوه گردآوری داده ها، توصیفی همبستگی است که به شکل میدانی اجرا می گردد.

 

جامعه آماری

بانوان شرکت کننده در باشگاههای ورزشی شهر کرج

نمونه از بین افراد فوق بطور تصادفی، حداقل 150 نفر

 

متغیرهای پژوهش

متغیرهای در این پژوهش عبارتند از :

1-  پیشگو : عدالت سازمانی ( توزیعی، رویه ای و تعاملی ) + رفتار شهروندی

2-  معیار : رضایت مشتری

ابزار اندازه گیری

با توجه به اهداف پژوهش، چهار پرسشنامه به شرح زیر برای جمع‌آوری داده ها در اختیار جامعه آماری قرار گرفت :

1-  پرسشنامه اطلاعات فردی

2-  پرسشنامه عدالت سازمانی

 که نوسط نیهوف و مورمن ( 1993 ) تهیه شده و شامل 20 سوأل است که بوسیله آن سه بعد عدالت سازمانی ( عدالت توزیعی، عدالت رویه ای و عدالت تعاملی ) مورد سنجش قرار گرفت. در این پرسشنامه گویه ها بر اساس مقیاس پنج ارزشی سیکرت ارزش گزاری می گردد. شکرکن و نعامی ( 1380 ) این پرسشنامه را برای اولین بار در کشور ترجمه و ویرایش کردند و در پژوهشی، روایی و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفت.

3-  پرسشنامه رفتار شهروندی

این پرسشنامه ( OCBS ) توسط پادساکف و همکاران ( 1990 ) تهیه شده و شامل 24 گویه است که بوسیله آن پنج بعد رفتار شهروندی سازمانی ( وظیفه شناسی، ادب و مهربانی، نوعدوستی، جوانمردی و فضیلت مدنی ) مورد سنجش قرار گرفت. روایی و پایایی این پرسشنامه در دو پژوهش جداگانه، توسط شکرکن و همکاران ( 1380 ) و زرمشقایی ( 1384 ) مورد تأیید قرار گرفت.

4-  پرسشنامه رضایتمندی مشتریان

که ضریب اتقای آن توسط شفیعی ( 1389 )، 75% بدست آمد، جهت بررسی میزان رضایت مشتریان مجموعه ها استفاده خواهد شد. این پرسشنامه بر اساس پیوستار سیکرت 5 ارزشی تنظیم شده است و شامل 22 سوأل می باشد. سوألات 6 فرده مقیاس ( نحوه برخورد اجتماعی و روابط انسانی کارکنان، تسهیلات اعطایی، امکانات و تجهیزات، نحوه استفاده از امکانات و تجهیزات، نحوه مدیریت و برنامه ریزی، بهداشت و کیفیت منابع انسانی )، مورد سنجش قرار خواهد گرفت.

 

 

 

 

 

 

 

 

منابع

1-  اتقیا ، ناهید ( 1386 ). نیازسنجی از اقشار مختلف زنان ایرانی در زمینه ورزش همگانی . پژوهش در علوم ورزشی ، شماره 17 زمستان .

2-  پورکیانی ، محمد ، خبیری ، محمد ، حمیدی ، مهرداد ( 1379 ) . بررسی وضع موجود فضای ورزشی دانشگاههای سراسر کشور و میزان بهره گیری از آنها : طرح پژوهش ، پژوهشکده تربیت بدنی وعلوم ورزشی .

3-              هویدا ، رضا ؛ نادری ، ناهید ( 1388 ) : بررسی سطح رفتار شهروندی سازمانی کارکنان ، پژوهشنامه مدیریت اجرایی ، سال ، شماره 1 ، پیاپی 33 ، ص 118 – 103 .

4-              قلی پور ، آرین ؛ پورعزت ، علی اختر ( 1387 ) : پیامدهای احساس بی عدالتی سازمانی ، برداشت دوم ، سال پنجم ، شماره 8 ، ص 101 – 71 .

1- Abdul Muhmin , Aihassan G .(2005 ) . Instrumental And Interpersonal Determinants Of Relationship Satisfaction .

2 – Calvert , P.(2005 ) . It’s a Mystery : Mystery Shopping In New Zealands Public Libraries . Library Review Vol . 54 No . 1PP0035 – 24

3 – Bolino Mark and Turnley William .(2003 ) . “ Going The Extra Mile : Coltivating and Managing Employe Citizenship Behavier “ , Academy Of

ایران داک

به لینک زیر مراجعه کنید

http://database.irandoc.ac.ir/

در صورتی که از خود سایت ایران داک میخواهید بروید  به سایت زیر بروید

www.irandoc.ac.ir

سپس در قسمت بالای سایت پایگاه اطلاعاتی نوشته شده است که می توانید وارد آن شوید 

 

 در اینجا اگر عضو نیستید باید ابتدا عضو شوید - بعد از عضو شدن وارد سیستم شوید در  اینجا میتوانید عملیات جستجو را انجام دهید . مثلا ما در اینجا بهینه سازی را جستجو کردیم

در اینجا  پایان نامه ها و دیگر موارد را نشان می دهد و بعضی از آنها امکان دانلود ۱۵ صفحه اول نیز را دارد

 

یک سایت دیگر برای جستجو که در بعضی دانشگاه ها باید در این سایت نیز جستجو را انجام دهید

http://sika.iau.ir/

لطفا نظر دهید

دوست عزیزی پرسیدن آقا کجاشو پرینت بگیرم؟
-----------------------------------------------------
شما در این قسمت فقط میتونین موضوع خودتون را جستجو کنین
برای دانشگاه باید طبق آموزشی که در لینک زیر قرار دارد باید عمل کنید


http://thesis.irandoc.ac.ir/

در وسط صفحه نوشته شده راهنمای ثبت اطلاعات پایان نامه (نسخه دانشجو) اگه اون فایل را دانلود کنین به صورت تصویری توضیح داده شده است 

روش های نوین بازاریابی و رویکرد های آن

روش های نوین بازاریابی و رویکرد های آن

نویسندگان:

دکتر شهباز برآهوئی

سید ابوالحسن هاشمی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه آزاد واحدقشم

Hashemi_52@yahoo.com

چکیده

بازار یابی در کسب و کار امروز یک امر ضروری است ودر مو قعیت ساز مانها نقش اساسی ایفا می کند.بازاریابی به فروش از طریق ویزیتوری یا تهیه آگهی های تبلیغاتی محدود نمی شود  و مفهوم بسیار جامع تری دارد و به همین دلیل گفته می شود تفکر بازار یابی باید در کلیه ی بخش ها و فرایند های سازمانی نفوذ کند و مورد توجه قرار گیرد.خلق نام تجاری مناسب ، تبلیغات مناسب ، توجه به تغیر دائم در نیازها ودر نهایت بهره گیری ازفناوری روز از الزامات اساسی است.بازاریابی نتیجه ناگزیرو دوری ناپذیر وضروری سرمایه داری است.البته این بدان معنا نیست که بازاریابی تنها به کشورهای دارای نظام سرمایه داری محدود می شود ، تکنیک های بازاریابی در تمام نظامهای سیاسی و بسیاری از جنبه های زندگی کاربرد دارد. بازاریابی  شامل طراحی و تولید  محصول به شکلی که نیاز مصرف کننده را رفع کند. تعیین قیمت واقعی یعنی قیمتی که علاوه  بر تضمین سود مشتری را  راضی نگه دارد. عرضه محصولات  در مکان مناسب (جایی که مشتریان بتوانند محصول را بخرند ).تبلیغات برای تشویق مشتری ها برای خرید محصول است.اجزای تشکیل دهنده این آمیزه در تمام سازمان ها مشابه است و تنها نسبت آنها متفاوت است.
 

مقدمه

نقش بازاریابی در دنیای به شدت رقابتی امروز، غیر قابل انکار است. حال، زمانی که این پدیده حیاتی دنیای نوین را برای به کارگیری در صنعت سنتی ولی درحال رشد حمل و نقل درنظر بگیریم، قضیه کمی پیچیده تر هم میشود. صنعتی که از زیرساختهای اولیه ی توسعهی هر کشوری به حساب میآید و بهبود روشها و راهکارها در آن، خود موجب حرکت چرخ عظیم توسعه و پیشرفت آن کشور می شود. برخی از روش های روز تبلیغات و بازاریابی در کشورهای توسعه یافته به مراتب با هزینه کمتر و بازده بالا  انجام میگردد ؛ لیکن در کشور عزیزمان ایران  به دلیل وابستگی تبلیغات و بازاریابی به سیاست ؛ اقتصاد عمومی کشور ؛ رشد علمی و فرهنگی و . . . موارد دیگر عملا بکارگیری متدهای روز و جدید به دلیل هزینه بالا و بازده کم امکانپذیر نیست.(2)

در ایران طی سال‌های اخیر شاهد رشد و توسعه بکارگیری روش‌های نوین بازاریابی و تبلیغات در پروژه‌های ساخت و ساز مسکونی، تفریحی، تجاری، اداری و شهرک‌ها بوده‌ایم. ارتباطات بازاریابی در این صنعت با اهداف زیر مورد توجه و استفاده قرار می‌گیرد:

• جذب مشتری با کیفیت برای پیش خرید یا خرید واحدهای در دست ساخت یا آماده تحویل

• جذب سرمایه‌گذار برای مشارکت در طرح‌ها و پروژه‌های ساختمانی

• جذب فعالان تجاری (بعنوان مثال برندهای مطرح) برای حضور و فعالیت‌ اقتصادی در این مجتمع‌ها پس از آماده‌سازی

• جذب بازدیدکننده و مشتری پس از شروع فعالیت مجتمع‌ها به ویژه مجتمع‌های تجاری و تفریحی

برای تحقق هر یک از اهداف فوق، شرکت‌های سرمایه‌گذار، طراح و سازنده این پروژه‌ها در حوزه بازاریابی و ارتباطات نیازمند خدمات مختلفی هستند.

• تحقیقات بازاریابی و طراحی کمپین: این خدمات با هدف کمک به فروش سریع و با کیفیت واحدهای مسکونی، تجاری و اداری و نیز معرفی کل پروژه در کمترین زمان و با روشی مقرون به صرفه ارائه می‌شود. کمپین یک برنامه جامع یکپارچه تبلیغاتی است که کلیه رسانه‌های موثر برای جذب مشتری در کمترین زمان شناسایی و انتخاب می‌کند. بعلاوه، پیام‌های ارتباطی جذاب و اثرگذار در قالب کمپین خلق شده و از طریق رسانه‌های انتخاب شده به مخاطبین هدف / بازارهای هدف انتقال می‌یابد.

• ساخت تیزر و فیلم صنعتی: فرایند معرفی و جذب مشتری و سرمایه‌گذار در بسیاری از پروژه‌های ساختمانی مدت‌ها قبل از شروع عملیات ساخت شروع می‌شوند. مهمترین ابزار برای معرفی این پروژه‌ها تیزرها و فیلم‌های صنعتی با ساختارهای رئال، انیمیش یا ترکیبی است.

• تهیه کاتالوگ: در پروژه‌های ساختمانی بزرگ یکی از مهمترین ابزارهای معرفی و فروش کاتالوگ‌های جامع هستند. این کاتالوگ‌ها اطلاعات دقیقی از پروژه‌ را بطور مستقیم به خریدار احتمالی و سایر ذینفعان پروژه ارائه می‌دهد.

• مالتی‌مدیا و وب‌سایت: شبکه اینترنت یک چندرسانه‌ای ارزان و بسیار موثر است. واحدهای فناوری اطلاعات می توانندکلیه خدمات ساخت مالتی‌مدیا، کاتالوگ‌های الکترونیکی را برای پروژه‌های ساختمانی بزرگ و متوسط به مشتریان ارائه کنند.

• تبلیغات محیطی: بخش تبلیغات محیطی می تواند بهترین موقعیت‌های مکانی را برای معرفی و تبلیغ پروژه‌های ساختمانی با صرف هزینه‌های بسیار معقول و اقتصادی ارائه نماید. بعلاوه این واحد می‌توان با استفاده از موقعیت مکانی پروژه، آنرا تبدیل به یک رسانه موثر و کم هزینه نماید.

• معماری و دکوراسیون داخلی: واحد خدمات معماری و دکوراسیون داخلی می تواند دربازاریابی نوین به پروژه‌های مسکونی، تفریحی، تجاری، اداری و نیز طرح‌های ساختمانی چندمنظوره خدماتی با دامنه وسیع ارایه دهد که این فعالیت‌ها از قبیل مشاوره، طراحی، معماری و دکوراسیون داخلی و فضای بیرونی را شامل می‌شود.(9)

بازار یابی نوین در شرکت های حمل ونقل

بازاریابی برای شرکتهای حمل و نقل که به نوعی بازاریابی خدمات محسوب میشود، تا حدی مشکل تر از بازاریابی برای محصولات مصرفی به حساب میآید. چون خدمات، عموماً ملموس، قابل ذخیره سازی و جابجایی نیستند. لذا، توسعه انواع فعالیتهای بازاریابی در شرکت های حمل و نقل، ضامن بقای این شرکت ها در این بازار پرتلاطم محسوب میشود.

سالیان بسیار است که شرکت های حمل و نقل، از راههای گوناگون به گسترش بازار خود و به موازات آن، گسترش سود و منافع خود میاندیشند و در این میان به مواردی همچون تبلیغ در نشریات، وبگاهها،ارائه هدایای تبلیغاتی،استخدام افراد مجرب و آموزش دیده، استخدام بازاریابان حضوری به منظور مراجعه به شرکتهای صاحب بار و ... دست یافته اند که هرکدام از این موارد در جایگاه خود،کارایی و اثربخشی خاصی دارد. حال در نظر بگیرید که وقتی شرکتی تمامی این موارد را به صورت یکجا و به عنوان جعبه ای از ابزارها در اختیار داشته باشد، هم افزایی این نیروها، به پیشبرد اهداف این شرکت حمل و نقل شتابی چشمگیر میدهد. مشابه این جعبههای ابزار را در زمان حال به تعداد انگشت شمار می توان مشاهده کرد. مواردی همچون سامانه نوین اینترنتی باریاب با سرمایه گذاری بخش خصوصی و یا درگاه ملی بار با تصدی گری دولت، از این قبیل اند. برای مثال، بررسیهای به عمل آمده در نمونه ی اول (باریاب) نشان میدهد که افرادی متخصص می کوشند تا از طرق گوناگون، تعداد بسیار زیادی از صاحبان بار از سراسر کشور را تشویق کنند تا بارهایی را که قصد حمل آنها را دارند، در این سامانه ثبت کنند و از طرفی دیگر، دربارهی این بارها به صورت آنی و در همان لحظهی ثبت، توسط پیامک و رایانامه(ایمیل) به شرکتهای حمل و نقل استان مبدأ بارگیری، اطلاع رسانی میشود.

شرکت حمل و نقل بدون صرف هزینه های سرسام آوری که معمولاً در نتیجه ی استخدامهای پیاپی کارمند ویا پرداخت پورسانت هایی که به دلالان و واسطه ها پرداخت می شود، صورت می گیرد، روزانه ده ها مورد بار ثبت شده در حوزه ی کاری خود را جستجو و مشاهده میکنند، که با توجه به تخصصی که نسبت به هریک از این بارها دارند، میتوانند در یک محیط رقابتی، بار را از آن خود کرده و مسلّماً سود خود را افزایش دهند.در حمل و نقل زمینی، به این موضوع بسیار مهم، یافتن رانندگانی با مالکیت بسیار متنوع از خودروها را نیز به منظور حمل بارهای شرکتهای حمل و نقل بیافزایید.این مهم، یعنی برداشتن گام نهایی برای تبدیل فعالیت هایی که به پیدا کردن مشتری منجر شده اند و با یافتن راننده،تکمیل و به سود تبدیل می شوند. لازم به ذکر است که تمامی روش های حمل، اعم از زمینی،دریایی،هوایی و ریلی، در انواع بین شهری و بین المللی در این سامانه مورد استفاده قرار میگیرد و تعداد بالای کاربرانی که به استفاده از این خدمات روی آورده اند، مهر تأییدی بر کاربردی بودن این شیوه نوین به حساب می آید. نکته ی مهم در این میان، هزینه های بسیار پایین استفاده از این سامانه های جستجوی بار و وسیله ی حمل است که در مقایسه با سایر روش های گران قیمت بازاریابی در شرکتهای حمل و نقل، تقریباً رایگان به حساب می آید. مسلّماً جنبه ی پررنگتر این نحوه ی قیمت گذاری برای این قیبل امکانات کاربردی و سودآور، فرهنگ سازی این نوع خدمات در کشورمان است که هم خود دولت و هم برخی از شرکت های خصوصی نسبت به آن اقدام کرده اند. فرهنگی که درصورت قرارگرفتن در جایگاه حقیقی اش، موجب پدید آمدن یک بازار وسیع برای شرکتهای حمل و نقل خواهد شد.جعبه ابزار یا مجموعه خدماتی همچون سامانه باریاب (سامانه نوین جستجوی بار و وسیله حمل و یا موارد مشابه آن)، حاوی امکانات سودآور و کاربردی برای تمام بازیگران صنعت حمل و نقل همچون، شرکت های حمل و نقل، رانندگان و صاحبان بار است و طبق قانون بقای هر رابطه تجاری، که برنده بودن طرفین هر معامله، پررنگ ترین موضوع آن است، تمامی مهره های این صفحه ی عظیم که بقا و پویایی اقتصاد یک کشور را رقم می زنند، چه با کاهش هزینه هایشان و چه با افزایش سودهایشان برنده اند و به منافع دلخواه خود دست می یابند (5).

 

بازاریابی نوین دربنادر

مبحث بازاریابی بنادر با بازاریابی های کالاهای تجاری از جنبه های مختلف متفاوت است. بنادر با حدودا ۲۰ نوع مشتری در ارتباط متقابل هستند که عبارتند از صاحبان کالاها ، خطوط کشتیرانی ها اعم از کانتینری ، فله ، نفتی ، مسافری ، شرکت های حمل ونقل جاده ای ، ریلی ، هوایی و غیره که هرکدام انتظارات و درخواست های خاص خود را از بنادر دارند. لذا شناخت و پاسخ گویی به آنها از اهمیت زیادی در مباحث بازاریابی دارد. با عنایت به تعریف بازاریابی که همانا تحلیل نیازهای مشتریان ، طراحی محصولات و فرایندهایی که به آن نیازها پاسخ دهد و مشتریان را از وجود محصولات و فرایندها آگاه سازد ، مشخص می گردد بازاریابی بنادر چه وظیفه سنگین و مهمی را بر عهده دارد.

  امروزه بنادر موفق دارای تیم و چارت سازمانی و نیروی انسانی متخصص و بودجه کافی جهت فعالیت های بازاریابی بندری می باشند که به  جرات  می توان ادعا کرد که عملکرد بندر در جذب کشتی و کالا به میزان قابل ملاحظه ای به فعالیت و میزان کارایی آنها بستگی دارد. به عنوان نمونه اینکه در بندر سنگاپور ۲۰۰ خط کشتیرانی جهان در تردد هستند ، یا اینکه سالیانه در بندر رتردام  هلند در حدود ۴۵۰ میلیون تن انواع کالاها تخلیه و بارگیری می گردد. قطعا فعالیت های بازاریابی بندری بین المللی قوی ، نظام یافته و مستمری برای جذب و نیز حفظ آنها انجام شده است. در جاده منتهی به بندر آنتورپ بلژیک تابلوهای بزرگی با این نوشته ها " آیا می دانستید که این بندر برای ۲۰هزار نفر شغل ایجاد نموده "  و یا اینکه " این بندر به میزان ۱۰درصد در GDP  اقتصاد کشور نقش دارد"  ، توجه همگان را معطوف نموده که هدف برجسته نمودن نقش بندر در اقتصاد آن کشور هستند.

  از ضرورت بازاریابی بندری می توان موارد زیر را اشاره کرد:

  ۱- ماهیت فعالیت بنادر ، جنبه بین المللی بودن آنها هستند. بنادر صرفا پوشش دهنده نیاز واردات و صادرات یک کشور نبوده بلکه جذب کالا و کانتینرهای ترانشیپی و ترانزیتی سایر کشورها را نیز بر عهده می گیرند. به عنوان نمونه از حدود ۲۸میلیون کانتینر تخلیه و بارگیری شده در بندر سنگاپور درسال ۲۰۱۱ میلادی به میزان ۸۰درصد آن مربوط به کانتینرهای ترانشیپی بوده که مقصد نهایی آنها کشورهای همجوار می باشند. زیرا کشور سنگاپور صرفا ۴میلیون نفر جمعیت داشته ، وسعتش به اندازه جزیره قشم بوده و طول سواحلش صرفا ۱۷۰کیلومتر است با این حال دومین بندر کانتینری جهان محسوب می شود.

 همچنین بندر جبل علی امارات متحده عربی با عملیات ۱۲میلیون کانتینر درسال ۲۰۱۱ میلادی و لقب گرفتن دهمین بندر برتر کانتینری جهان ، درحدود ۵۰درصد عملیات کانتینری آن مربوط به ترانشیپ است. بنابراین برای آشنا ساختن سایر کشورها با توانمندی ها ، زیرساخت ها و روساخت های بندری نیاز به فعالیت های پورت مارکتینگ است.

  ۲- هزینه های زیاد ساخت بندر ایجاب می نماید تا برای امکانات ایجاد شده بتوان کالا و کشتی جذب نمود که در این راستا اقدامات بازاریابی بنادر از اهمیت خاصی برخوردار است. به عنوان نمونه هزینه ساخت یک ترمینال کانتینری با ظرفیت ۲میلیون TEU کانتینردرحدود ۷۰۰میلیون دلار ، هزینه خرید یک دستگاه گنتری کرین در حدود ۱۰میلیون دلار ، هزینه نصب و راه اندازی نرم افزار ترمینال کانتینری ۱۵میلیون دلار و هزینه لایروبی حوضچه و کانال های بندر ۲۰۰میلیون دلار است. حال خود درنظر بگیرد بندری که با این هزینه های سرسام آور ساخته شده ولی در جذب کالا و کشتی موفق نباشد چه ضرری به اقتصادی آن کشور وارد می نماید؟!

 ۳- رقابت شدید بنادر در دنیای اقتصادی کنونی باعث شده که بنادر برای جذب هرچه بیشتر کالا و کشتی از یک طرف زیرساخت ها و امکانات خود را قوی و قوی تر نمایند و از سوی دیگر با انجام فعالیت های بازاریابی بتوانند برای امکانات ایجاد شده که با هزینه سرسام آور مهیا نموده اند کالا و کشتی جذب نمایند. در جنوب شرقی آسیا بنادری نظیرشانگهای ، سنگاپور ، هنگ کنگ وجود دارند که سالیان متمادی است که آنها درحال رقابت تنگاتنگ برای کسب رتبه برترین بندر کانتینری جهان هستند و هرسال یکی از آنها  به آن نائل می شود.

 به عنوان نمونه درسال ۲۰۱۱ میلادی بندرشانگهای چین با عملکرد ۲۹/۱ میلیون کانتینر رتبه اول ، بندر سنگاپور با عملکرد ۲۸/۴ میلیون رتبه دوم و بندر هنگ کنگ با ۲۳/۵ میلیون کانتینر رتبه سوم بندر برتر کانتینری جهان را کسب نمودند. درشمال غربی اروپا بنادر رتردام هلند ، آنتورپ  بلژیک و هامبورگ آلمان رقابت شدیدی با یکدیگر دارند و در منطقه خلیج فارس و دریای عمان بنادر جبل علی ، سلاله عمان ، شهیدرجایی ایران با یکدیگر رقابت می کنند.

  بنابراین باتوجه به ماهیت دنیای اقتصادی امروز که همانا رقابت شدید است لزوم فعالیت های بازاریابی بنادر برای جذب هرچه بیشتر سهم بازار (Market Share) از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. از جمله اقدامات بازاریابی که بنادر جهان انجام می دهند می توان موارد زیر را نام برد:

 

۱- تبدیل بندر به منطقه آزاد تجاری (FEZ) و یا منطقه ویژه اقتصادی (FEZ) و ارایه تسهیلات گمرکی و تجاری برای جذب بیشتر کالا و کشتی.

۲- اعمال تعرفه ها و تخفیفات ترجیحی برای مشتریان عمده (خطوط کشتیرانی بزرگ و یا صاحبان عمده کالا).

۳- حضور در کنفرانس ها و نمایشگاه های تخصصی حمل ونقل دریایی نظیر TOC – SEATRADE.

۴- برگزاری همایش ها ، سمینارها و نمایشگاه های  تخصصی.

۵- دارا بودن وب سایت تخصصی اینترنتی که در آن امکانات و توانمندی های بندر به وضوح قابل مشاهده است.

۶- فعالیتهای E-port Marketing  (بازاریابی بندری الکترونیکی).

۷- ساخت ویدیوکلیپ به صورت مستند و انیمیشن از بندر.

۸- اسپانسر شدن در فعالیت های رسانه ای که بیننده های فراوانی به خود اختصاص می دهد.

۹- اعزام هیات های بازاریابی به شرکت های کشتیرانی و یا شرکت های عمده صاحبان کالا که در خارج از کشورشان است.

۱۰- تبلیغات فراوان در رسانه های تصویری ، بولتن های خبری ، توزیع کاتالوگ وبروشور ، مجلات تخصصی نظیر Cargo System ، Containerization International ، Fairplay ،  Port & Harbors و غیره.

  با بررسی و بازدید حضوری از بنادر مختلف جهان می توان چنین ادعا نمود که هم ادارات بندر (به عنوان نهاد دولتی و تبیین کننده اهداف و استراتژی های کلی) و هم پورت اپراتورهای فعال در بندر (به عنوان بخش خصوصی) هرکدام دارای تشکیلات و بخش بازاریابی می باشند که به صورت هماهنگ و یکپارچه با یکدیگر همکاری و تعامل نزدیک دارند. تصور کنید چنانچه پورت اپراتوری در فعالیت های بازاریابی خود با یک خط کشتیرانی کانتینری وارد مذاکره جهت جذب آن به بندر گردیده و یک سری تعهداتی مبنی بر تخلیه و بارگیری سریع و غیره ... ارایه نماید ولی اداره بندر به عنوان مالک بندر و نماینده دولت چندان مایل به همکاری با آن شرکت کشتیرانی نبوده و یا همکاری لازم را به عمل نیاورد نه تنها فعالیت بازاریابی بی نتیجه خواهد بود بلکه ضایع کننده منابع و ایجاد هزینه نیز می گردد. بنابراین دراین خصوص ۳ نکته وجود دارد :

 ۱- هم ادارات بنادر و هم پورت اپراتورها دارای بخش و یا واحد بازاریابی بندری با چارت متمرکز سازمانی هستند.

۲- تعامل و همکاری نزدیک و سازنده ای بین بندر و پورت اپراتور در فعالیت های پورت مارکتینگ  وجود دارد.

هیچ کدام مسوولیت و وظیفه بازاریابی خود را به دوش دیگری واگذار و محول نمی کنند(2).

بازاریابی نوین در بانکداری ایران

بازاریابی از ابزارهایی است که می‌تواند رشد درآمدهای بانک را افزایش دهد. بنا به گفته مدیران بزرگ بانک‌های معروف دنیا فقط 5درصد از مشتریان بیش از 85درصد سودآوری بانک‌ها را تشکیل می‌دهند. همچنین تحقیقات محققان امور اقتصادی نشان داده که بانک‌ها با افزایش مشتریان ارزنده و تراز اول خویش و ایجاد رضایت موثر در مشتریان به طور بی‌سابقه‌ای به سودآوری خود می‌افزایند. بنابراین شایسته است که در بازار رقابت تنگاتنگ کنونی بانک‌ها، بر اساس بند 2 و 3 سیاست کلی اصل 44 قانون اساسی و احتمالا با عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی (WTO) و به تبع آن تاسیس بانک‌های خارجی در ایران و در ضمن با توجه به خصوصی شدن تعداد زیادی از بانک‌های دولتی و همچنین اختلاف‌ ناچیز سود بانکی در بخش جذب منابع و مصارف پایین بانک‌های دولتی و خصوصی، بانک‌ها را ملزم می‌نماید هر چه سریع‌تر برای حفظ مشتریان خویش، چاره‌اندیشی نمایند و چاره آن تنها در بازاریابی رابطه‌مند و مشتری‌مداری موثر تجلی می‌یابد. امروزه این حقیقت غیرقابل انکار وجود دارد که کفه ترازو و قدرت بازار به طرف مشتریان سنگینی می‌کند. مشتریان امروز فرصت‌های بیشتری برای مقایسه خدمات در اختیار دارند و مدیریت مالی آنها پیچیده‌تر شده است.

بنابراین روابط خلاق میان مشتریان و بانک‌ها و مجموعه خدمات با کیفیت و ماهیت خدمات خریداری شده در هنگام خرید به کیفیت تعامل و رابطه بین دو طرف مشتری و کارمند بستگی دارد. قضاوت مشتری در مورد بانک بر اساس میزان توانمندی بانک در کمک به حل معضلات و توسعه تجارت او استوار است. در کشور ما و اکثر کشورهای پیشرفته دنیا هدف و غایت نهایی انجام سریع امور و عدم‌اتلاف وقت به عنوان مهم‌ترین عنصر موفقیت در رقابت کنونی می‌باشد و مشتریان به عنوان ارکان تعیین‌کننده ارزش بسیاری زیادی برای تکنولوژی و سرعت و در درجه بعدی تخصص فنی بانک‌ها قائل هستند. چیزی که برای مشتریان ارزش تعیین‌کننده و نهایی را دارد توانایی بانک در ارائه سرویس مورد نظرشان است از این رو بانک‌ها برای کارآمد شدن نیازمند به دست آوردن اطلاعات کافی از مشتری، درک علائق و خواسته‌ها و توسعه روابط با او هستند.

پیشرفت بازاریابی رابطه‌مند در بانک با پیمودن در جهت توسعه روابط با مشتریان صورت می‌گیرد. حفظ رابطه با مشتری یک مساله بلندمدت است و به جای نتایج و پیامدهای جاری باید به پیامدهای آتی آن توجه کرد.از سوی دیگر کیفیت رابطه با مشتری با میزان رضایت‌ مشتری سنجیده می‌شود. با توجه به فرهنگ‌های مختلف شیوه‌های حفظ رابطه با مشتریان متفاوت است در کشورهای خاورمیانه که مردمانی خون‌گرم و مهربان در آن زندگی می‌کنند، پیشینه تاریخی با قدمت بسیار دارند. برای استحکام بخشیدن به روابط خود با مشتریان به تعاملات اجتماعی و شخصی اهمیت می‌دهند.

اینگونه تعاملات پیوسته و مداوم اجتماعی همچون ملاقات‌ها، دعوت‌های رسمی و غیررسمی در مجامع و مراسم‌ها‌، شرکت در مراسم‌های‌ مشتریان اهدای هدایا، جایزه خوش‌حسابی و مشاوره اقتصادی و تشریح خدمات بانکی را در دستور کار خود قرار دهند. در این خصوص تشریح خدمات بانکی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. در بانکداری نوین جهانی تشریح خدمات بانک و خصوصا خدمات بانکداری الکترونیک الزامی است، مشتریان بانک‌ها حق دارند از طریق رسانه‌های عمومی، خدمات بانک‌ها را بشناسند و بانک‌ها ملزم می‌باشند این خدمات را به صورت بسیار راحت و آسان و مانند کسی که برای یک شخص نابلد توضیح می‌دهند این خدمات را از اولین مرحله تا پایان آن تشریح نمایند و هرگز فکر نکنند که مشتری واقف به این امور و خدمات می‌باشد.

هرگونه تخصیص هزینه در زمینه آگاهی دادن به مشتریان از طریق جراید، یا رسانه‌های عمومی و خصوصا تشریح بانکداری الکترونیک که از نتایج شایان آن عدم حضور فیزیکی مشتری در شعب بانک، توجیه بودن مشتری از خدمات آن بانک، صرفه‌جویی در وقت، بالا رفتن سرعت کار و در مجموع باعث بهره‌وری بالا برای بانک‌ها و رضایت مشتریان خواهد شد که در سطح کلان این صرفه‌جویی‌ها مبالغ بسیار بالایی سوددهی را برای طرفین به همراه خواهد داشت.

اجرای بازاریابی رابطه‌مند و مشتری‌مداری نوین در بانک‌ها منافع زیر را تامین می‌نماید:

1 - حفظ مشتری‌های کنونی بدون هراس از تهدید رقبا

2 - کسب منافع و درآمد بیشتر از مشتریان کلیدی کنونی و افزایش سهم بانک از هر مشتری

3 - کاهش قابل توجه هزینه‌های سپرده‌ها (منابع) و افزایش چشمگیر بازدهی مصارف

4 - جذب مشتریان کلیدی و تراز اول سایر بانک‌ها

5 - جذب مشتریان سایر بانک‌ها از طریق به راه‌‌اندازی تبلیغات دهان به دهان مثبت مشتریان کنونی

تجربه ثابت نموده است که یک مشتری قدیمی راضی از سرویس و خدمات بانک به اندازه ده مشتری جدید در تبلیغ و سودآوری آن بانک موثر خواهد بود.

صنعت بانکداری در صورت هرگونه اهمال و کم‌توجهی از جانب نیروهای صف خویش به اصول کلی بازاریابی با مرکزیت و نقطه ثقل مشتری، حیات بانک در معرض خطر قرار خواهد گرفت. بعضی قواعد و اصول کلی که بانک‌ها ملزم به رعایت آن هستند عبارتند از:

1 - مهم‌ترین اصل و پایه بانک، مشتری است، رضایت و ارائه خدمات سریع و به دور از بوروکراسی برابر قانون وظیفه هر بانکداری می‌باشد.

2 - بانکدار نقش امانت‌دار را ایفا می‌کند و موجودی و ذخایر پولی او متعلق به سپرده‌گذاران است.

3 - بانک‌ها طبق قانون نقش نگهدارنده وجوه شهروندان را برعهده دارند و باید این وجوه را صرف اهداف سازنده و زیربنایی و توسعه و اعتلای مملکت کنند و در هر استراتژی بازاریابی به این اصل باید توجه جدی شود.

4 - انتظار می‌رود بانک‌ها پیش از حداکثرسازی بازدهی، ریسک خود را به حداقل ممکن برسانند.

5 - بانک‌ها در هر شرایط اقتصادی، مطلوب یا نامطلوب ملزم به ارائه خدمات هستند.

امروزه اکثر بانک‌ها با محیطی کاملا پویا روبه رو هستند، همه بانک‌ها چه بزرگ و چه کوچک با توجه به تغییرات برق‌آسا در موقعیت‌های رقابتی و شرایط حاکم بر بازار جذب و حفظ مشتریان تجاری را سرلوحه برنامه‌های خویش قرار داده‌اند و از عوامل مهم موفقیت بانک‌ها ارائه خدمات و سرویس سریع و صحیح و ایجاد این احساس در مشتری است که مشتری احساس کند رضایت وی از خدمات دریافتی برای بانک بسیار مهم است.در پایان، بانکداری امروز شیوه‌های نو، بازاریابی و مشتری‌مداری موثر، ارائه تکنولوژی‌های نو، سرویس‌دهی و خدمات موردنظر مشتری را می‌طلبد که هر بانکی در این امور موفق‌تر عمل کند در بازار رقابتی موجب جذب منابع بالا و ماندگاری منابع و در نتیجه دوام و بقای دائمی آن بانک با بهره‌وری بالا خواهد شد (3).

 

نورومارکتینگ روش نوین بازاریابی

بازاریابان همواره در آرزوی دستیابی به نقشه ذهن مشتری خود بوده اند؛ خبر خوش آنکه امروزه گوشه ای از نقشه دستیابی به این گنج بی پایان، از سوی متخصصان نورومارکتینگ در دسترس آن ها قرار گرفته است. نورومارکتینگ در واقع زاییده دو دانش بازاریابی و علم عصب شناسی است. این دانش شگفت انگیز و نوظهور، نقشه ذهنی مشتریان را در اختیار صاحبان صنایع و بازاریابان می گذارد. «آنچه که مردم به زبان می آورند، لزوماً با آنچه که در ذهن آن ها می گذرد، تطابق ندارد!» این سخنان تام نوبل مدیر اجرایی بخش اروپایی شرکت صاحب نامNeuro Focus می باشد.

نتایج سال ها پژوهش در این حوزه، حاکی است که تصمیم گیری های ما بیش از آنکه مبنای عقلانی داشته و مبنی بر استدلال باشند، هیجانی و متکی براحساسات هستند و در ناخودآگاه رخ می دهند. ضمن آنکه تصمیم گیری های عقلانی نیز بدون دخیل کردن جنبه های احساسی، هرگز مجال عملی شدن نخواهند یافت. این دقیقاً نقطه قوت نورومارکتینگ است که قادر به نفوذ به ناخودآگاه ماست.

نورومارکتینگ، دانشی است که با بهره‌مندی از مطالعات علوم مختلف، بر آن است تا تصمیم‌گیری های انسان را بررسی کند که غالباً به‌صورت ناهشیار و در مغز وی صورت می‌گیرد. در نورومارکتینگ نیازی نیست تا از فرد بپرسیم تا به تصمیم های او پی ببریم بلکه، هدف دستیابی به اعماق ذهن مخاطب است. همان‌طور که می‌دانیم مغز انسان به‌عنوان مرکز فرماندهی جسم، مسئولیتهای بسیاری از جمله تصمیم‌گیری را بر عهده دارد؛ از سویی تلاش همیشگی بازاریابان و محققان بازار این بوده است تا بر فرایندهای تصمیم‌گیری مصرف‌کنندگان و کم و کیف آن اشراف پیدا کنند. تصمیم‌گیری بخش مهمی از زندگی شخصی و شغلی هر یک از ما را تشکیل می‌دهد.

تصمیم‌گیرندگان افرادی هستند که مسئولیت قضاوت یا انتخاب بین دو یا چند راه‌ حل و یا پدیده را بر عهده دارند و این قضاوت ها و انتخاب ها چه در زندگی شخصی و چه در محیط کار، با هر پُست و مسوولیتی، گاه می‌تواند بسیار مهم و حیاتی باشد. از سویی، تصمیم‌گیری ها بیش از آنکه عقلانی و بر پایه‌ی استدلال باشند، احساسی هستند و حتی تصمیم‌گیری های عقلانی هم بدون کمک جنبه‌های احساسی، هیچ‌گاه مجال عملی شدن پیدا نمی‌کنند. در واقع این احساسات هستند که باعث علاقه‌مندی ما به یک برند خاص می‌شوند. با وجود این، روشهای سنتی در شناخت ماهیت حقیقی تصمیم‌گیری عاجز هستند.

نتایج تحقیقات دانشگاه نورث وسترن۱ نشان می‌دهد که مغز با تصمیمات بسیار پیچیده‌ای سروکار دارد و می‌تواند این اطلاعات را از فرد پنهان کند تا وی نداند که چگونه این تصمیم ها اتخاذ می‌شوند. این بدان معنا است که بسیاری از تصمیمات در سطح ناخودآگاه افراد رخ می‌دهد. شاید تا به حال به دقت درباره‌ی این حقیقیت که حتی برداشتن یک لیوان چای نشانگر مجموعه‌ای از تصمیمات پیچیده در مغز است، فکر نکرده باشید، اما واقعیت آن است که در چنین مواقعی ما باید تصمیم بگیریم که دست خود را به کدام جهت حرکت دهیم، لیوان را گرفته و به سمت دهانمان بلند کنیم و تمام این حرکات باید بدون ریختن محتویات لیوان انجام شود. البته این تصمیم‌گیری ها مثل بسیاری دیگر از تصمیمات ما، در سطح ناخودآگاه‌مان رخ می‌دهند.

همانگونه که گفته شد، مغز مسئول همه‌ی رفتارهای مصرف‌کننده است و برای عملکرد مناسب، به انرژی نیاز دارد. اگرچه مغز فقط ۲ درصد از کل حجم بدن را تشکیل می‌دهد، ولی حدود ۲۰ درصد انرژی دریافتی بدن را می‌سوزاند. بسیاری از فعالیت هایی که در طول روز به‌وسیله‌ی مغز انجام می‌دهیم، به‌صورت ناآگاهانه صورت می‌پذیرد. به همین دلیل حدود ۸۰ درصد از انرژی که مغز استفاده می‌کند، در حالت استراحت مغز سوزانده می‌شود؛ یعنی حداکثر فقط از ۲۰ درصد توان مغز خود به‌صورت آگاهانه استفاده می‌کنیم.

نتایج تحقیقات و یافته‌ها نیز حاکی از آن است که چیزی در حدود ۸۵ تا ۹۵ درصد از تصمیمات انسان در سطح ناخودآگاه او رخ می‌دهد. کشف آنچه در مغز ما می‌گذرد که برند یا محصولی را به محصول دیگر ترجیح می‌دهیم و چه اطلاعاتی از فیلتر مغزی ما می‌گذرد و کدام اطلاعات مجال ورود به حافظه‌ را نمی‌یابد و به فراموشی سپرده می‌شود، کلید ساخت برندهایی اثرگذار و قدرتمند در آینده خواهد بود. نورومارکتینگ کلید گشودن افکار، احساسات، و امیال ناخودآگاهی است که موجب برانگیختن ما به خرید می‌شوند. مجله‌ی New Scientist نیز در یکی از شماره‌های خود اذعان می‌کند که: نورومارکتینگ، روِیای بازاریابان برای ورود به دنیای درون و مغز مشتریان را به حقیقت تبدیل کرده است (4).

 

بازاریابی الکترونیکی

همانطور که در اوایل دهه ۱۹۹۰ اینترنت بیشتر جنبه تجاری به خود گرفت و کاربران شروع به مشارکت در شبکه گسترده جهانی نمودند، واژههای کسب و کار الکترونیکی، تجارت الکترونیکی، و بازاریابی الکترونیکی ابداع شد و کاربردهای آنها به سرعت گسترش یافت. کسب و کار الکترونیکی به استفاده از تکنولوژیهای تعاملی(محاورهای) دیجیتال و تکنولوژی اطلاعات جهت هدایت و انجام امور یک سازمان اشاره دارد . این واژه اغلب مترادف با تجارت الکترونیکی و بازاریابی الکترونیکی مورد استفاده قرار گرفته است ، در حالی که تجارت الکترونیکی و بازاریابی الکترونیکی تنها بخشی از کسب و کار الکترونیکی میباشند. به طور مشابه بازاریابی الکترونیکی نیز تکنولوژیهای فوق را به منظور انجام فعالیتها و عملیات بازاریابی سنتی یافتن مشتری، ارتباط برقرار کردن با آنها، و ارائه ارزش به آنها مورد استفاده قرار میدهد . بازاریابی الکترونیک، بکارگیری اینترنت و دیگر تکنولوژیهای دیجیتالی مرتبط جهت دستیابی به اهداف بازاریابی است . تجارت الکترونیکی نیز به طور خاص، به تسهیل مبادلات ایجاد شده توسط فعالیتهای بازاریابی کسب و کار اشاره دارد. تجارت الکترونیک یک متدلوژی کسب و کار مدرن است که نیاز سازمانها، مدیران، و مشتریان به کاهش هزینهها و در عین حال بهبود کیفیت کالاها و خدمات، و افزایش سرعت تحویل را مورد توجه قرار میدهد. از این تعریف میتوان دریافت که بازاریابی از طریق اینترنت و شبکه گسترده جهانی کاراییهای بسیاری را فراروی سازمانها و بازاریابان قرار میدهد. از طرف دیگر، بازاریابی الکترونیکی و بازاریابی اینترنتی نیز اغلب مترادف با یکدیگر به کار رفته و به یک مفهوم اشاره دارند .

امروزه، اینترنت عرصهای را فراهم آورده که تجارت الکترونیک اتفاق میافتد، اطلاعات از طریق شبکه گسترده جهانی و ایمیل مبادله و عرضه میگردند، و ارتباطات سریع امکانپذیر میگردد. هر چند، بازاریابی الکترونیکی چیزی فراتر از اینترنت صرف است. بازاریابی الکترونیکی تکنولوژیهای دیگری که مدیریت ارتباط با مشتری، برنامه ریزی منابع کسب و کار، مدیریت زنجیره تامین، و … را امکانپذیر میسازند را نیز در بر میگیرد. در این مطالعه، بازاریابی الکترونیک به عنوان استفاده از اینترنت و تکنولوژیهای مرتبط، همراه با دیگر ابزارهای ارتباطی بازاریابی جهت دستیابی به اهداف بازاریابی تعریف میگردد.

اگر محصولات و خدمات شما قابلیت فروش  آنلاین را دارد توصیه می شود در اولین فرصت سفارش طراحی فروشگاه اینترنتی خود را به یک شرکت طراحی وب معتبر بدهید . راه اندازی فروشگاه آنلاین به کاربران شما و نمایندگان و بازاریابان محصولات وخدمات شما کمک میکند تا حتی در دور افتاده ترین شهرها امکان بازارسازی برای شما وجود داشته باشد . هزینه طراحی فروشگاه اینترنتی در حدود یک / صدم هزینه راه اندازی یک نماینده فروش و یا یک / هزارم هزینه راه اندازی یک شعبه رسمی خواهد شد. از جمله مواردی که می توان در بازاریابی الکترونیکی در نظر گرفت (1).

بهینه سازی سایت در موتورهای جستجوگر معتبر دنیا

بهترین زمان برای افزایش رتبه سایت در گوگل یا یاهو و سایر جستجوگر ها ؛ حداقل 2 ماه پس از طراحی سایت یا طراحی فروشگاه اینترنتی است . پس از راه اندازی سایت یا فروشگاه اینترنتی اولین گام افزایش رتبه و رنک سایت یا فروشگاه اینترنتی در موتورهای جستجوگر معتبر دنیا میباشد . بهینه سازی سایت با هدف افزایش رتبه صفحات سایت در نتایج جستجوی کاربران در گوگل ؛ یاهو ؛ بینگ و . .  سایر جستجوگر ها میباشد که این افزایش رتبه موجب افزایش بازدید سایت یا افزایش بازدید فروشگاه اینترنتی و در نهایت موجب افزایش تاثیرگذاری  تبلیغات و بازاریابی از طریق وب سایت در فضای مجازی میباشد .

تبلیغات اینترنتی در بهترین سایت های ایران و جهان !

بنرهای تبلیغاتی ؛ تبلیغات متنی و لینکدار ؛ انتشار مقاله و خبر با هدف تبلیغات و . .  سایر تبلیغاتی که در بهترین سایت های ایران و جهان برای وب سایت یا فروشگاه اینترنتی شما انجام میگردد . هزینه تبلیغات اینترنتی بستگی به رتبه سایت تبلیغاتی مورد نظرتان دارد . اگر میخواهید از ارزش یک سایت برای تبلیغات آگاهی حاصل کنید کافیست نام سایت را در www.alexa.com وارد نمایید و رتبه سایت مورد نظرتان را در ایران و جهان مشاهده نمایید .

تبلیغات اینترنتی در سایت های مرتبط با محصولات و خدمات !

تبلیغات هدفمند همیشه بازده بالایی دارد . سایت های خبری ؛ بازی و سرگرمی ؛ تجاری و . .  تبلیغاتی هستند که بصورت تخصصی در مورد محصولات و خدمات شما تبلیغات و بازاریابی انجام میدهند .

ارسال ایمیل تبلیغاتی و گروهی !

ارسال ایمیل گروهی فقط در صورتی برای شما مفید است که راه اندازی سایت خود را با محتوای مفید و لینک های صحیح انجام داده باشید . طراحی ایمیل تبلیغاتی خود را به همراه زمان بندی ارسال ایمیل های گروهی و انبوه به شرکت های معتبر و با سابقه در این رابطه سفارش دهید

ارسال پیامک تبلیغاتی هدفمند !

هم زمان با راه اندازی وب سایت خود یک پنل ارسال پیامک دارای بانک شماره موبایل کشوری شامل شماره موبایل مشاغل طبقه بندی شده و بانک شماره موبایل محله ها با تفکیک کد پستی را تهیه کنید . ارسال پیامک تبلیغاتی به شماره موبایل محدوده ای خاص و یا شماره موبایل مدیران صنفی خاص در زمان مناسب و با متن مناسب در افزایش فروش و توسعه بازاریابی شما تاثیرگذار است انتخاب پنل اس ام اس مناسب مهم است !

  ازاریابی اینترنتی توسط سایت های تخفیف گروهی !

وب سایت های مزائده ، مناقصه ، قرعه کشی ، بازی و سرگرمی و حراجی ها و نمایشگاه های مجازی هر کدام سیستم های متنوعی را برای بازاریابی و فروش محصول در اختیار ما قرار میدهند . بهترین سایت های تخفیف گروهی را انتخاب کنید و به چند سایت مناسب با فروش بالا محصول یا خدمت خود را با هدف همکاری در فروش بسپارید . سایت های تخفیف گروهی این امکان را به شما میدهند تا آگهی های تخفیف دار یا فروش ویژه خود را به جای معرفی در سایت خودتان و یا صرف هزینه و تبلیغات در سایت های دیگر توسط سایت های تخفیف گروهی انجام دهید

اغلب سایت های تخفیف گروهی به دلیل نیاز به تخفیف 60% الی 90% در جستجوی خدمات و محصولاتی هستند که با وجود این تخفیف باز هم برای تولیدکننده منفعت به همراه داشته باشد . بهتر است سایت های تخفیف گروهی را بیابید که برای عرضه و فروش محصولات شما علاقه نشان دهند و یا برای فروش محصول یا خدمت شما یک برنامه یکساله زمان بندی شده به شما ارائه دهند . اگر محصول خاص است ؛ قبل از مذاکره با سایت تخفیف گروهی سابقه فروش سایت تخفیف گروهی را دنبال کنید و میزان موفقیت سایت را در فروش محصولات یا خدمات خاص ارزیابی کنید (8).

 

بکارگیری روشهای نوین بازاریابی الکترونیکی در جذب توریست eTourism

تعداد کاربران اینترنت و شبکه های بین المللی اینترنتی به شکل فزاینده ای رو به رشد می باشند بدین ترتیب هر بنگاه تجاری – خدماتی موظف است تا پاسخگوی خیل عظیم این گروه از مشتریان و کاربران بدون در نظر گرفتن مرزهای جغرافیایی باشد باشد .یکی از مهمترین کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و اینترنت ، در صنعت گردشگری است و به دلیل نقش و اهمیتی که صنعت گردشگری خارجی می تواند در ابعاد مختلف از جمله ایجاد درآمدهای ارزی و افزایش تولید ناخالص داخلی ، منبع در آمد برای دولت ، منبع ایجاد اشتغال و بهبود خدمات اجتماعی داشته باشد ، بنابراین برای ورود به بازار رقابتی جهان مجبور به تجهیز امکانات و بهره برداری از تکنولوژیهای نوین می باشند. ابزار الکترونیکی و اینترنت در تمام زنجیره توزیع خدمات گردشگری شامل : خطوط هوائی ، مهمان پذیری ، گردانندگان تور ، آژانسهای مسافرتی و مقاصد سفر تغییرات شگرفی ایجاد کرد بر اساس پیش بینی های سازمان جهانگردی ، تا سال ۲۰۲۰ تعداد جهانگردان به ۱۵۶۰ میلیون نفر بالغ خواهد شد و این صنعت نرخ رشد متوسط ۴.۱ درصد را تجربه خواهد کردکه بخش های مختلف این صنعت در محیط اطلاعاتی می تواند به شناسایی فرصت های تجاری در بازار بپردازد.بزرگترین مزیت تورهای الکترونیکی این است که می تواند محصولات مختلفی در زمینه صنعت جهانگردی در سراسر دنیا با هزینه ای بسیار اندک در اختیار متقاضیان و مسافران قرار دهد، حذف هزینه های سربار مربوط به دفاتر فروش بلیت و ذخیره جا ، کاهش هزینه چاپ و صدور بلیت و پرداختن کمیسیون به آژانس های مسافرتی توانسته است هزینه های ذیربط را کاهش دهد . آژانسهای مسافرتی الکترونیک آژانس های مسافرتی خارجی اغلب واسطه صنعت گردشگری و مشتریان دور از منطقه گردشگری می باشند . با وجودی که بسیاری از آژانس های سراسر دنیا تواما به عنوان آژانس های داخلی و خارجی عمل می کنند ، اما وجوه تمایز واضحی بین این دو رشته وجود دارد .(۱۹۸۹)Holloway عنوان می کند که نقش اصلی نمایندگان ایجاد مکان دستیابی راحت خریداران به محصولات گردشگری است .

بنابراین آژانس های مسافرتی از ICT ها برای کسب اطلاعات جامع در مورد دست اندر کاران این صنعت ، نرخ و ظرفیت های موجود و ثبت رزروسازی استفاده می کنند .مقصد سفر الکترونیکی مقصد و مکان گردشگری در صنعت گردشگری دلیلی برای بودن است . این مکان ها نیاز به سفر کردن را ارضاء می کنند و جذابیت این مکان ها ست که انگیزه بازدهی از آنها را ایجاد می کند

مقصد به عنوان مجموعه ای از محصولات ، تسهیلات و سرویس هایی که ” مجموعه سرویس های گردشگری ” یا ” تجربه سفر ” را در بر می گیرد ، محسوب می گردد . به عنوان مثال پاریس به عنوان یک مکان سیاحتی جذابیت ها و ویژگی های ملموس ( مثلا جذابیت بومی ، موزه ها ، تئاتر ها ، پارک ها ) وجوه نا ملموس ( محیط ، فرهنگ و هنر) زیادی را توام با سرویس ها و تسهیلات گردشگری و منطقه ای ( مثلا هتل ها ، رستوران ها ، و دکه ای اغذیه فروشی ، تاکسی ها ، مترو و سایر وسائل حمل و نقل عمومی ) را به همراه دارد

بنابراین ICT ها و DMSها خصوصا به مکان های سیاحتی در تقویت قدرت رقابتی شان کمک شایانی خواهد نمود .نتیجهتجارت الکترونیکی یکی از بارزترین مثالهایی است که در آن فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) می تواند در مبادله اقتصادی مشارکت کند . تجارت الکترونیکی به کشورها کمک می کند تا کارایی تجاری شان را بهبود بخشند.

ورود کشورهای در حال توسعه را در اقتصاد جهانی تسهیل می کند و به مشاغل و شرکتها اجازه رقابتی تر شدن را می دهد و ایجاد مشاغل و به موجب آن ثروت می نماید ولی دانستن اینکه ابزار قدرتمندی است برای اطمینان از اینکه از آن در بهترین مورد استفاده شود کافی نمی باشد . ما نیازمند فهم چگونگی کار آن هستیم و اینکه چگونه و چه وقت باید از آن استفاده کرد و راههای خلاق عملی کردن این دانسته ها ، انتشار آن بطور وسیع و در نهایت قدرت آنرا در گسترش تجارت و پیشبرد اقتصادی در یابیم .

در این دوران فناوری اطلاعات به سرعت رو به پیشرفت است و هر لحظه برتعداد استفاده کنندگان آن اضافه می شود . کشور ایران نیز با توجه به امکانات بیشمار تکنیکی و فنی و نیروی انسانی باید با این موج جدید همسو و هم جهت شود . در حقیقت پس از انقلاب کشاورزی و انقلاب صنعتی ، انقلابی دیگر در جهان در حال رخ دادن است که جای گریزی از آن نیست .

از اینرو لازم است فرصتهای حاصله از این تحول فناوری را غنیمت شمرد و با توجه به ملاحظات ملی از آن بهره گرفت (6).

بازاریابی محتوایی

بازاریابی محتوایی، بازاریابی برای امروز و فردا، بازاریابی محتوایی یک تکنیک بازاریابی است که ساختن و گسترش دادن محتوای با ارزش، با کیفیت و مرتبط با حوزه کاری شما را در جهت جذب و متقاعد ساختن مشتری و ایجاد ارتباط مستمر با او سرلوحه کار خود قرار می دهد. این کار با هدف جذب مشتری سود آور یا مشتری بالقوه انجام می گیرد.

در اصل بازایابی محتوایی هنر برقراری ارتباط با مشتریان حقیقی و بالقوه بدون امر فروش است. در این روش شما محتوایی مفید را بدون چشم داشت و تلاش برای تحمیل کردن محصول خود به او، در اختیار مخاطب قرار می دهید. یک روش بی وقفه بازاریابی که به هوشمند شدن مشتری خود اهمیت می دهد. ماهیت این استراتژی محتوایی بر این باور است که ما، به عنوان صاحبان کسب و کار ، اطلاعات مفید و به روز را در اختیار مشتریان قرار می دهیم و آنها در آخر با انجام خرید از ما، مرتبط ساختن کسب و کار خود به ما و وفاداری به مجموعه ما پاداش این کار را خواهند داد (10).

آینده بازاریابی در ایران

تا وقتی که رویدادها برای ما بوجود می آیند و ما نقشی در بوجود آوردن و جلوگیری از آن ها نداریم، نه تنها نقشی در بازاریابی بلکه نقشی در تولید و بازرگانی هم نخواهیم داشت. زمانی می توان آینده بازاریابی در ایران را ترسیم کرد که فاکتورها به نحوی منظم شده باشند تا وقتی آن ها را پشت سر می گذاریم بتوان روندی را بدست آورد که نتیجه اش پیش بینی باشد.

باید فرهنگ سازی کرد و جامعه را بتدریج از حالت پیرو به پیشرو تبدیل کرد و اشخاص را فکور و تصمیم گیرنده نمود. تا زمانی که به جای افراد فکور و دانشمند، عوام کسانی که فکر نمی کنند و زندگی برایش مهم نیست و به دنبال رویدادها می روند داشته باشیم، بازاریابی جایی نمی تواند داشته باشد جز این که ابزاری در خدمت آن ها باشد. اما با توجه به نیروی فرهیخته و دانش آموخته روند رو به رشدی طی می شود و آینده امیدوار کننده است. همه ناچاریم که زمینه رشد و پیشرفت راستین را فراهم کنیم. دولت، بخش خصوصی، صنایع، بخش کشاورزی و ... چشم انداز کشور ما در سال ۱۴۰۰ با یکصد میلیون جمعیت به نسبت جوان، با کاهش درآمدهای نفتی، باید به جد مورد توجه همه دست اندرکاران به ویژه خود مردم و فرد فرد ما قرار گیرد. شرایط در کشور به گونه ای پیش می رود که شرکت ها حساسیت و ارزش بازاریابی را درک می کنند، بسیاری از آن ها ممکن است شکست بخورند و بعد بفهمند که از بازاریابی غافل بوده اند.

آینده بازاریابی در کشور به دلیل وقوع اتفاقات ذیل درخشان است:

۱) تفکیک مدیریت از مالکیتسرمایه گذاران در حال فهم این نکته هستند که خودشان نباید مدیر باشند و باید مالکیت را از مدیریت جدا کنند.

۲) عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی

بحث الحاق ایران به W.T.O ، امروزه به شدت مطرح است و اگر شرکت ها نتوانند رقابت کنند، به طور قطع شکست خواهند خورد. در عین حال ممکن است الحاق به W.T.O در مقطعی بحران ساز باشد. چرا که صنعت کشور، صنعت پیشرفته ای نیست. شاید از نظر تکنولوژی پیشرفته باشیم، ولی نیروی انسانی و سیستم موجود جوابگوی نیاز امروزه نیست. امروز بازاریابی در جهان به سمت خدمات پیش می رود و ما در این بخش ضعف داریم.در صورت پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی، مدیریت بازار کشور هم سطح با کشورهای دیگر می شود. در آن زمان مشتریان ما نیز جهانی می شوند. پس ما نیز باید به بازار جهانی فکر کرده و نیازهای آن بازار را مدنظر قرار دهیم. در این راستا باید به شناخت مشتری، کیفیت و خدمات پس از فروش اهمیت داد. یکی از کلیدهای موفقیت سازمان ها توجه به منابع انسانی است. برای تحقق این امر راهکارهای گوناگونی از جمله مدیریت مشارکتی، مدیریت کیفیت فراگیر، بهبود مستمر سیستم ها و مهندسی دوباره فرآیند موثر هستند (7).

نتیجه گیری

اکنون که پس از سی سال بیگانگی با بازاریابی، فضایی برای ”بازاریابی نوین“ آماده شده است، لازم است تا با آسیب‌شناسی بازاریابی گذشته و فعلی، الگویی برای ”بازاریابی مؤثر“ ارایه کرد. ارتباط درست بین دانشگاه و بخش‌های اقتصادی کشور و دولت می‌تواند در یافتن و اجرای این الگو بسیار مفید باشد. پیشنهاد می‌شود تا با همکاری فعالان اقتصادی کشور، به ویژه اتاق‌های بازرگانی، وزارتخانه‌های مربوطه، کارشناسان بازاریابی و انجمن علمی بازاریابی ایران که تأسیس شده است، بازاریابی با مفهوم درست و کامل آن، جایگزین برداشت نادرست و نارسای گذشته گردد. برگزاری کارگاه هم‌اندیشی بین بنگاه‌ها و تشکل‌های اقتصادی، مراکز دانشگاهی، انجمن‌های علمی بازاریابی برای بحث و گفت‌وگو و ایده‌یابی و راه‌یابی چگونگی ترویج و توسعه بازاریابی نوین در همه سطوح از بنگاه‌های متوسط و کوچک تا بنگاه‌های بزرگ و حتی در سطح کلان جامعه و صادرات و گردشگری، یک ضرورت برای پایه‌ریزی علم و مهارتی است که می‌تواند زمینه‌ساز تحولات زیادی در اقتصاد کشور باشد. دنیای امروز با جهانی شدن رقابت، نیازمند بنگاه‌های بازاریابی محور است و بازاریابی نوین یعنی احاطه بر دانش و مهارت‌ها و تکنیک‌های ”بازارشناسی، بازارسازی  و  بازارداری‌“ در داخل و خارج از کشور و در همه بازارها.

اگر بپذیریم که رقابت آینده، رقابتی جهانی و حرفه‌ای است،آگاهی از ابزارهای دادوستد و بازاریابی بین‌الملل و جهانی و رقابتی می‌توانند شرایطی را فراهم آورند تا قوه رقابتی خود را بهبود بخشیم. هر اندازه رقابت سخت‌تر و فشرده‌تر می‌شود، بازاریابی و فروش تخصصی و اختصاصی، جایگزین بازاریابی عمومی خواهد شد. احاطه یافتن بر انواع مفاهیم، تکنیک‌ها، ابزارها و سازوکارهای بازاریابی و فروش، از موارد ضروری برای گذار از بازاریابی فعلی به بازاریابی نوین ورقابتی است.

منابع

1- (http://marketingarticles.ir

2-http://www.iranway.com

3-http://fumblog.um.ac.ir/trackback.php?id=5053

4- http://www.ferdosara.ir

5- http://www.iran-transportation.info/Article/416

6- http://www.parset.com

7- http://marketingmanagement.blogfa.com/post-395.aspx

8-http://www.sazinco.com/index.php/news-and-articles/58-news-it/163

9- http://irannovin.net/fa/index.

10- http://www.aftabir.com

 



Read more: http://onlinemanagers.ir/EMag/ContentDetails.aspx?cid=1677#ixzz2strAGpIis

پایان نامه بررسی پیامد های خصوصی سازی بیمه بردارایی ها

پایان نامه بررسی پیامد های خصوصی سازی بیمه بردارایی ها

 

چکیده:

در این تحقیق سعی شده است به این سؤالات پاسخ داده شود که در گذر از فضای دولتی حاکم بر صنعت بیمه کشور به سمت فضای رقابتی و به بیان دیگر گسترش خصوصی سازی و فراهم نمودن عنوان زمینه های آزادسازی در این صنعت، ترکیب دارایی ها و سرمایه گذاری های شرکت های بیمه ای، به چه نحو تغییر پیدا خواهد کرد. در این تحقیق فرض بر این است که آزادسازی و تسهیل مقررات به منظور حضور شرکتهای بیمه خصوصی فراهم می باشد و ما بدنبال تغییرات در ترکیب دارایی ها و سرمایه گذاری ها می باشیم.

در این پژوهش پس از بیان مفاهیم خصوصی سازی و اهداف آن، خلاصه ای از عملکرد شرکتهای بیمه دولتی ایران، البرز، آسیا و دانا را بررسی کردیم و همچنین به بررسی تجارت خصوصی سازی در کشورهای منتخب پرداختیم.

و نیز در ترکیب سرمایه گذاری ها پس از خصوصی سازی تلاش در جهت کاهش سرمایه گذاری به صورت موجود نزد بانکها، سرمایه گذاری در طرحهای پر بازده، عدم علاقه به سرمایه گذاری دولتی، علاقه به سرمایه گذاری‌های خویش فرما، عدم علاقه به خرید اوراق مشارکت دولتی و علاقه به حضور پررنگتر در بورس دیده می شود.

۲-۱)بیان مسئله:

خصوصی سازی سیاسی اقتصادی در راستای ایجاد تعادل میان دولت و دیگر بخش های اقتصادی با هدف ایجاد شرایط رقابت کامل، افزایش کارآیی، افزایش سرمایه گذاری و بطور کلی برای نیل به اهداف مختلف اقتصادی می باشد. در یک دیدگاه کلی خصوصی سازی صنعت بیمه فرآیندی در جهت نیل به وضعیت تعادلی در فعالیت های بیمه ای بخش دولتی با ساز و کار بازار است. می توان ادعا نمود که سهم گسترده ای از فعالیت های بیمه ای در ایران در اختیار شرکت های با ساختار دولتی می باشد. در حالت دولتی، علاوه بر معیار سود که مورد توجه بخش خصوصی است به منافع اجتماعی فعالیت های اقتصادی نیز توجه می شود. با این توصیف اگر شرکتهای بیمه دولتی با ساختار فعلی بخواهند به شکل خصوصی درآیند بالطبع مدیریت سرمایه گذاری های این شرکت کاملاً متفاوت از حالت دولتی خواهند بود.

در این پژوهش سعی بر این است که بهترین ترکیب دارایی ها و سرمایه گذاری های شرکتهای بیمه در حالت خصوصی مشخص گردد. مؤسسات بیمه ای در قبال اطمینان خاطری که به مشتریان خود می فروشند مبالغی را از آنها دریافت می دارند و این مبالغ تا زمانی که یکی از مشتریان دچار حادثه ای نشده باشد نزد شرکتهای بیمه باقی می‌ماند.

فهرست مطالب

فصل اول: کلیات

۱-۱)عنوان تحقیق………………………………………………………………………………………………………………… ۲

۲-۱)بیان مسأله…………………………………………………………………………………………………………………….. ۲

۳-۱)اهمیت انجام تحقیق……………………………………………………………………………………………………. ۴

۴-۱)اهداف تحقیق……………………………………………………………………………………………………………….. ۵

۵-۱)سؤالات تحقیق……………………………………………………………………………………………………………… ۶

۶-۱)فرضیه های تحقیق………………………………………………………………………………………………………. ۶

۷-۱)روش انجام تحقیق……………………………………………………………………………………………………….. ۶

۸-۱)روش جمع آوری اطلاعات………………………………………………………………………………………….. ۶

۹-۱)محدودیت های تحقیق………………………………………………………………………………………………… ۷

۱۰-۱)سازماندهی مطالب…………………………………………………………………………………………………….. ۷

فصل دوم: ادبیات خصوصی سازی با رویکرد صنعت بیمه

۱-۲)مقدمه…………………………………………………………………………………………………………………………… ۱۰

۲-۲)تعریف خصوصی سازی در صنعت بیمه……………………………………………………………………. ۱۰

۳-۲)مکاتب اقتصادی و جایگاه بخش خصوصی………………………………………………………………… ۱۳

۴-۲)اهداف خصوصی سازی……………………………………………………………………………………………….. ۱۶

الف-کاهش حوزه فعالیت بخش دولتی……………………………………………………………………………… ۱۷

ب-انتقال مالکیت و کنترل اقتصادی………………………………………………………………………………….. ۱۸

ج)افزایش کارایی…………………………………………………………………………………………………………………. ۱۸

د)کاهش کسر بودجه و بدهی های مالی…………………………………………………………………………… ۱۹

ه)تعدیل سوبسیدها و اختلال قیمت ها…………………………………………………………………………….. ۱۹

ز)افزایش رقابت……………………………………………………………………………………………………………………. ۲۰

ح)ایجاد دلبستگی و علاقه در شاغلین شرکت ها…………………………………………………………….. ۲۱

ط)گسترش بازار سرمایه……………………………………………………………………………………………………… ۲۱

ی)تأمین منافع مصرف کنندگان………………………………………………………………………………………… ۲۱

۵-۲)مراحل خصوصی سازی و ملاحظات مربوط به آن…………………………………………………… ۲۲

۶-۲)خصوصی سازی صنعت بیمه آثار اقتصادی خصوصی سازی صنعت………………………. ۲۴

الف)نقاط ضعف صنعت بیمه………………………………………………………………………………………………. ۲۵

ب)نقاط قوت صنعت بیمه…………………………………………………………………………………………………… ۲۶

ج)فرصت های خصوصی سازی…………………………………………………………………………………………… ۲۶

د)تهدیدهای خصوصی سازی……………………………………………………………………………………………… ۲۸

۷-۲)انواع مقررات نظارت بر شرکتهای بیمه ای……………………………………………………………….. ۳۰

الف- مقررات نظارت بر توانگری مؤسسات بیمه ای…………………………………………………………. ۳۰

ب)مقررات نظارت بر بازار……………………………………………………………………………………………………. ۳۱

۸-۲)ضرورت نقش نظارتی بیمه مرکزی در شرایط خصوصی سازی صنعت بیمه………… ۳۱

۹-۲)روشهای خصوصی سازی و بیان مشکلات عملیاتی صنعت بیمه کشور…………………. ۳۲

الف)عرضه سهام واحد به بخش خصوصی…………………………………………………………………………. ۳۳

ب)فروش دارایی های واحدی دولتی…………………………………………………………………………………. ۳۳

ج)ادامه روند شرکت های بیمه دولتی………………………………………………………………………………. ۳۵

۱۱-۲)مشارکت بخش خصوصی خارجی و نحوه فعالیت آنان در داخل کشور(مورد صنعت

بیمه)…………………………………………………………………………………………………………………………………….. ۴۳

۱۲-۲)تجربه چند کشور منتخب در امر خصوصی سازی با رویکرد صنعت بیمه………….. ۴۳

الف)تجزیه خصوصی سازی بیمه انگلستان………………………………………………………………………… ۴۳

ب)تجربه خصصی سازی بیمه در سری لانکا…………………………………………………………………….. ۴۴

ج)تجربه خصوصی سازی بیمه در شیلی…………………………………………………………………………… ۴۷

د)تجربه خصوصی سازی بیمه در مصر………………………………………………………………………………. ۴۹

هـ)تجربه خصوصی سازی بیمه در هند…………………………………………………………………………….. ۵۱

۱۳-۲)نتیجه گیری……………………………………………………………………………………………………………… ۵۳

فصل سوم: پیدایش صنعت بیمه و آثار اقتصادی آن

۱-۳)مقدمه…………………………………………………………………………………………………………………………… ۵۶

۲-۳)پیدایش بیمه……………………………………………………………………………………………………………….. ۵۶

۳-۳)مفهوم بیمه………………………………………………………………………………………………………………….. ۵۷

۴-۳)تقسیم بندی بیمه ها و اصول حاکم بر آنها……………………………………………………………… ۵۹

۵-۳)تفاوت مؤسسات بیمه اجتماعی و بیمه بازرگانی……………………………………………………… ۶۲

الف-محاسبات حق بیمه……………………………………………………………………………………………………… ۶۲

ب-بیمه اتکائی…………………………………………………………………………………………………………………….. ۶۲

ج-مقررات حقوقی……………………………………………………………………………………………………………….. ۶۳

د-جنبه اختیاری بودن………………………………………………………………………………………………………… ۶۳

ه-تحصیل سود……………………………………………………………………………………………………………………… ۶۴

۶-۳)سیر تحول بیمه در جهان…………………………………………………………………………………………… ۶۴

الف)تاریخچه بیمه دریایی (باربری)…………………………………………………………………………………….. ۶۵

    ب)تاریخچه بیمه آتش سوزی………………………………………………………………………………………. ۶۶

    ج)تاریخچه بیمه عمر…………………………………………………………………………………………………….. ۶۷

    د)تاریخچه بیمه حوادث………………………………………………………………………………………………… ۶۸

۷-۳)نتیجه گیری………………………………………………………………………………………………………………… ۷۱

فصل چهارم: بررسی عملکرد شرکتهای بیمه دولتی و خصوصی در ایران

۱-۴)مقدمه…………………………………………………………………………………………………………………………… ۷۱

۲-۴)معرفی نسبت های مالی و معیارهای سنجش عملکرد در تجزیه و تحلیل صورت های

مالی………………………………………………………………………………………………………………………………………. ۷۱

۳-۴)تجزیه و تحلیل نسبت های مالی شرکتهای بیمه…………………………………………………….. ۷۶

۴-۴)بررسی عملکرد شرکتهای بیمه داخلی……………………………………………………………………… ۷۸

۵-۴)نتیجه گیری………………………………………………………………………………………………………………… ۸۱

فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات……………………………………………………………………………… ۸۳

۱-۵)خلاصه…………………………………………………………………………………………………………………………. ۸۳

۲-۵)نتیجه گیری………………………………………………………………………………………………………………… ۸۴

۳-۵)پیشنهادات……………………………………………………………………………………………………………………

پایان نامه بررسی رابطه فرهنگ سازمانی و فناوری اطلاعات در ادارات آموزش و پرورش شهر تهران

پایان نامه بررسی رابطه فرهنگ سازمانی و فناوری اطلاعات در ادارات آموزش و پرورش شهر تهران

 

 

پایان نامه بررسی رابطه فرهنگ سازمانی و فناوری اطلاعات در ادارات آموزش و پرورش شهر تهران
فهرست:
    * فصل اول  کلیات پژوهش
*  مقدمه
*  بیان مسئله
*  اهمیت ضرورت پژوهش
*  انگیزه پژوهش
*  هدف پژوهش
*  سوال پژوهش
*  تعاریف عملیاتی

    * فصل دوم  ادبیات و پیشینه پژوهش
*  مبانی نظری پژوهش
*  فرهنگ سازمانی
*  تعاریف فرهنگ سازمانی
*  اهمیت فرهنگ سازمانی
*  خصوصیات فرهنگ سازمانی
*  منابع فرهنگ
*  شیوه پیدایش فرهنگ
*  انواع فرهنگ سازمان
*  رابطه فرهنگ سازمانی با رضایت شغلی
*  رابطه فرهنگ و ساختار سازمان
*  فرهنگ سازمانی و توسعه
*  نقش فرهنگ سازمانی در مدیریت دانش
*  رابطه فناوری و فرهنگ
*  رابطه فرهنگ و مدیریت
*  رابطه فرهنگ و رفتار سازمانی
*  کارکرد فرهنگ سازمان
*  زنده نگه داشتن فرهنگ
*  عوامل موثر در تغییر فرهنگ سازمانی
*  تغییر فرهنگ سازمانی
*  فرهنگ سازمانی سالم و فرهنگ سازمانی بیمار
*  الگوی اساسی برای تبیین و تشریح فرهنگ سازمانی
*  الگوی آجیل پارسونز
*  الگوی اوچی
*  الگوی پیترز و واترمن
*  الگوی لیت وین و اترینگر
*  الگوی کرت لوین
*  الگوی منوچهر کیا
*  فناوری اطلاعات و ارتباطات
*  تاریخچه فناوری اطلاعات و ارتباطات
*  مفهوم فناوری اطلاعات و ارتباطات
*  چیستی فناوری اطلاعات و ارتباطات
*  کشورهای جهان از نظر زیر ساخت های لازم اداره مدیران آنها از جهت دستیابی
* به فناوری اطلاعات و ارتباطات و
*  کاربردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات
*  پول الکترونیک
*  تجارت الکترونیک
*  دولت الکترونیک
*  نشر الکترونیک
*  پارک های فناوری
*  شهر اینترنتی
*  دهکده جهانی
*  شاخص های فناوری اطلاعات و ارتباطات
*  مفاهیم اساسی فناوری اطلاعات و ارتباطات
*  استفاده رایانه و مدیریت فایل Windows
*  واژه پردازها Word
*  صفحه گسترها Excel
*  بانک اطلاعاتی Access
*  ارائه مطلب Power point
*  اینترنت Internet
*  ظهور اینترنت
*  اینترنت چیست
*  شبکه عنکبوتی جهانی
*  موتورهای جستجو و بازاریابی اطلاعات
*  فناوری پوش
*  ارتباطات شبکه ای
*  راهکارهای استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات
*  نقش فناوری اطلاعات و ارتباطات
*  ارزش فنا وری اطلاعات و ارتباطات
*  توانایی های فناوری اطلاعات و ارتباطات
*  راهبردهای فناوری اطلاعات و ارتباطات
*  گروه بندی فناوری اطلاعات و ارتباطات
*  محدوده فعالیت های اطلاعاتی و ارتباطی
*  نظام های اطلاعاتی و ارتباطی
*  نظامهای اطلاعاتی و ارتباطاتی از طریق محمل هایی اطلاعات رابه طور
* سریع و روز آمد در اختیار استفاده کنندها قرار می دهد
*  تکنولوژی نوین اطلاعات و ارتباطات
*  نظم نوین اطلاعات و ارتباطات
*  فناوری اطلاعات و ارتباطات در زندگی آینده
*  مشکلات کشورهای در حال توسعه در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات
*  نحوه تأثیر فناوری اطلاعات بر ساختار سازمان
*  فناوری اطلاعات و ارتباطات و تأثیر آن بر تحولات ساختار جامعه
*  فناوری اطلاعات و ارتباطات، نیاز امروز مدیران فردا
*  مدیریت فناوری اطلاعات IT
*  پیشینه پژوهش
*  پژوهش های داخل کشور
*  پژوهش های خارج کشور

  * فصل چهارم تجزیه و تحلیل داده های آماری
*  مقدمه
*  اطلاعات عمومی
*  توصیف داده ها
*  تحلیل داده ها

    * فصل پنجم بحث و نتیجه گیری
*  بحث و نتیجه گیری
*  تفسیر سوال اصلی پژوهش
*  تفسیر سوالات فرعی پژوهش
*  تفسیر سوال فرعی اول پژوهش
*  تفسیر سوال فرعی دوم پژوهش
*  تفسیر سوال فرعی سوم پژوهش
* نتیجه کلی
*  محدودیتها و مشکلات پژوهش
*  پیشنهادهای پژوهش
*  خلاصه پژوهش

* منابع و مآخذ
* فهرست منابع فارسی
* فهرست منابع لاتین
* ضمایم
* پرسشنامه فرهنگ سازمانی
* پرسشنامه فناوری اطلاعات

چکیده

فرهنگ سازمانی، نوعی برنامه ریزی اندیشه جمعی است که در سالیان اخیر به عنوان یک تفکر غالب در عرصه سازمانهای مطرح بوده است. این اندیشه جمعی، متمایز کننده اعضا از یک گونه به گونه دیگر است. هر کس به نوعی با جمع و گروههای انسانی کارکرده باشد، از وجود این پدیده مهم سازمانی آگاه است. این پژوهش به منظور بررسی رابطه فرهنگ سازمانی و بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در ادارات آموزش و پرورش شهر تهران انجام شده است.
روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است، جامعه آماری کلیه کارکنان اداری آموزش و پرورش به تعداد ۲۶۵۹ نفر دارای تحصیلات دیپلم تا دکتری در نظر گرفته شدند و تعداد نمونه به روش تصادفی طبقه ای ۳۳۰ نفر انتخاب گردیده است، ابزار پژوهش شامل دو پرسشنامه محقق ساخته فرهنگ سازمانی بر مبنای ویژگیهای هفت گانه رابینز و پرسشنامه فناوری اطلاعات و ارتباطات بر مبنای مهارتهای هفتگانه ICDL بوده است. اعتبار پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای فرهنگ سازمانی ۹۰/۰ و اعتبار پرسشنامه فناوری اطلاعات و ارتباطات ۸۶/۰ تعیین گردیده است.
برای تجزیه و تحلیل سوالات پرسشنامه و بررسی سؤالهای علاوه بر آمار توصیفی، آزمون t با دو نمونه مستقل، آزمون خی دو و آزمون ضریب همبستگی پیرسون مورد استفاده قرار گرفت. نتایج حاصل از سؤالات پژوهش به شرح زیر است:
۱-    بین فرهنگ سازمانی و بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات رابطه وجود دارد.
۲-    میزان بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در بین کارکنان سازمان پایین می باشد.
۳-    بین ویژگیهای فرهنگ سازمانی (نوآوری و ریسک پذیری، توجه به افراد، توجه به گروه، تهور طلبی) با بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات رابطه معناداری وجود دارد ولی بین سه ویژگی دیگر از ویژگیهای فرهنگ سازمانی (شامل توجه به جزئیات، نتیجه محوری و ثبات و حفظ وضع موجود) با بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات رابطه معناداری وجود ندارد.
۴-    میزان بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در بین کارکنان زن و مرد یکسان می باشد.

۱۷۰ صفحه